TBMM’de Kritik Hafta: 8 Ekim 2024 Gündem Maddeleri

TBMM’de Kritik Hafta: 8 Ekim 2024 Gündem Maddeleri
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılının ikinci haftasında oldukça hareketli bir dönem geçiriyor. 8 Ekim Salı günü toplanacak olan Genel Kurul'da, hem dış politika hem de iç politikaya dair önemli konular ele alınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılının ikinci haftasında önemli gündem maddeleriyle yoğun bir çalışma dönemine giriyor. 8 Ekim Salı günü toplanacak olan Genel Kurul’da, hem iç hem de dış politikaya dair kritik konular ele alınacak.

Orta Doğu ve İsrail Gelişmeleri Meclis Gündeminde

Genel Kurul’un başlıca gündem maddelerinden biri, Orta Doğu’daki gelişmeler ve İsrail’in saldırıları olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bölgedeki son durum hakkında milletvekillerini bilgilendirecek. Oturumun kapalı olup olmayacağı ise toplantı başladıktan sonra kararlaştırılacak.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Görüşmeleri Sürüyor

TBMM gündeminde ayrıca Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri de yer alıyor. 42 maddeden oluşan teklifin şu ana kadar 25 maddesi kabul edildi. Teklif kapsamında, öğretmenlere yönelik şiddet vakalarında cezalar artırılacak ve kasten yaralama suçuna 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası getirilecek. Ayrıca Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adaylarına hazırlık eğitimi verilecek.

Teklifin diğer maddeleri arasında, üç yılını dolduran sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik gibi suçlardan hüküm giyenlerin öğretmenlik mesleğine son verilmesi bulunuyor. Ayrıca, 20 yıllık hizmet süresini tamamlayan öğretmenler, başöğretmen unvanı için başvuru yapabilecekler.

İslam Düşmanlığı ve Irkçılık Gündemde

Meclis komisyonları da yoğun çalışmalara devam edecek. Çarşamba günü İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun alt komisyonu, İslam düşmanlığı ve ırkçılığı ele alacak. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, bu konularda bir sunum yapacak.

Ayrıca, TBMM Genel Kurulu, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na 3 yeni üye seçecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları ise Salı ve Çarşamba günleri yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.