Lisede Skandal İddia: Müdür Yardımcısı ve Öğretmenler Derslere Girmeden Ek Ders Ücreti Alıyor

Lisede Skandal İddia: Müdür Yardımcısı ve Öğretmenler Derslere Girmeden Ek Ders Ücreti Alıyor
Ankara Etimesgut'ta bulunan Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir öğretmen tarafından yapılan ortaya atılan iddiaya göre, öğretmenler ve müdür yardımcıları derslere girmeden ek ders ücreti alıyor..

Ankara Etimesgut'ta bulunan Şehit Salih Helvacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ortaya atılan skandal iddialar, okul yönetimi ve öğretmenler hakkında ciddi usulsüzlük iddiaları içeriyor. Kamudanhaber’e yapılan bir ihbara göre, okulda bazı öğretmenler ve müdür yardımcıları derslere girmeden ek ders ücreti alıyor. Derslerin sık sık boş geçtiği okulda bu duruma karşı çıkan öğretmenlerden birinin ise darp edildiği bildirildi.

Darp İddiası Doğrulandı

Darp edilen öğretmen Ü.Ö., kendisine ulaşan habercilere olayı doğruladı. Ü.Ö., kendisini darp edenin bilişim teknolojileri öğretmeni O.A. olduğunu ve olay sonrasında darp raporu alarak kendisinden şikayetçi olduğunu belirtti.

Evraklarda Usulsüzlük ve Tehdit İddiaları

Darp olayının yanı sıra, okulda evraklarda usulsüzlük yapıldığına dair de ciddi iddialar mevcut. Girilmeyen derslerin ek ders ücreti olarak alındığı ve bu derslerin sınıf defterlerine işlenmediği ileri sürülüyor. Ayrıca darp edilen öğretmen Ü.Ö.’nün, olayın kapatılması için okul müdürü C.Y. tarafından tehdit edildiği ve baskı gördüğü de iddialar arasında. Ü.Ö., müdür tarafından odasına çağrılarak küfürlere maruz kaldığını söyledi.

Bu skandal iddiaların ardından ilgili yetkililerin konuya dair soruşturma açılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.