Abdülkadir Selvi Erken Seçim İçin Tarih Açıkladı

Abdülkadir Selvi Erken Seçim İçin Tarih Açıkladı
Erken seçim iddiaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reddetmiş olsa da, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi, erken seçim için bir tarih ortaya attı. Peki Gazeteci Selvi'ye göre erken seçim ne zaman olacak? İşte detay

Muhalefet partilerinin sık sık gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarına Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de dahil oldu. Selvi, "Cumhurbaşkanlığı seçimi kulisleri" başlıklı yazısında, erken seçim öngörüsünde bulunarak, "Benim beklentim, erken seçim yapılacağı yönünde. Ancak bu, 2028'e 6 ay veya 1 yıl kala gerçekleşebilir" dedi.

Selvi, Ankara kulislerinde genel seçimlerle ilgili konuşulanları kaleme aldığı yazısında, "Erken seçim olur mu?" sorusunu da değerlendirdi.

Erken Seçim Tarihi

Yazısında beklentisinin erken seçim yönünde olduğunu belirten Selvi, şu ifadelere yer verdi: "2028'e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, iç çatışmalar ve cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle oy kaybediyor. Eğer CHP'nin bu gerilemesi sürerse ve ekonomi düzelirse, Erdoğan yeniden en güçlü aday olabilir. Böyle bir senaryoda, seçimlere çoklu adaylarla gidilebilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.