Taşeron İşçiler İçin Yeni Bir Umut: Milletvekili Gürer'den Kadro İçin Adım

Taşeron İşçiler İçin Yeni Bir Umut: Milletvekili Gürer'den Kadro İçin Adım
Taşerona kadro verilecek mi? CHP'li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda taşeron olarak çalışan binlerce işçinin kadroya alınması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a önemli bir soru önergesi yöneltti.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili talepler üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a soru önergesi sunuldu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamuda taşeron olarak görev yapan işçilerin kadroya geçirilmesi için TBMM'de Bakan Işıkhan'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Gürer, belediye şirketlerinde, kamuya bağlı KİT’lerde, sağlık, ulaştırma, tarım ve orman gibi çeşitli bakanlıkların bünyesinde taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi konusuna dikkat çekti.

Soru önergesinde, taşeron işçilerin haklarının güvence altına alınması ve iş güvencesine kavuşmaları için kadro verilmesinin önemine vurgu yapıldı.


Söz konusu soru önergesinin metni şu şekilde;

taseron.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.