İmamoğlu'na Siyasi Yasak Gelirse Ne Olur? Son Ankette Beklenmedik Sonuçlar

İmamoğlu'na Siyasi Yasak Gelirse Ne Olur? Son Ankette Beklenmedik Sonuçlar
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak tartışmaları sürerken, MetroPOLL Araştırma Şirketi dikkat çekici bir anketin sonuçlarını paylaştı.

Ankette, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerin oy tercihleri sorgulandı.

MetroPOLL’ün Son Anket Sonuçları

MetroPOLL Araştırma’nın 28 ilde, 12-19 Eylül tarihleri arasında 1.576 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette çarpıcı sonuçlar elde edildi. Ankette katılımcılara, İmamoğlu’nun siyaset yasağı alması durumunda Mansur Yavaş, Özgür Özel ve Erdoğan arasında kime oy verecekleri soruldu.

metropol.webp

Mansur Yavaş, Erdoğan'a Fark Atıyor

Araştırma sonucuna göre, katılımcıların yüzde 40,3’ü tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yüzde 28,7 oy oranıyla ikinci sırada yer alırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yüzde 12,6 oy aldı. Ankete katılanların yüzde 18,4'ü ise fikrinin olmadığını veya bir cevap vermek istemediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.