Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm MEB çalışanlara ödensin!
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim ve gerekçesi ektedir. Gereğini saygılarımla arz ederim. Abdurraman TUTDERE /Adıyanán Milletvekili
GEREKÇE
Eğitim ve öğretim Hizmetleri Sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Cumhurbaşkanınca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği yaklaşık 946 bin kurum personeline ödenmekte olup bu ödenek damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulmamaktadır.
Ancak buna karşın avukatlık, sağlık, yardımcı hizmetler, teknik ve genel idare hizmetleri sınıflarında istihdam edilen 80 bin personel bu haktan faydalanamıyor. “Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinin' hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan MEB ve Yükseköğretim personelinin tamamına ödenmesi bütün eğitim emekçilerinin yararına olacak, mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.
Teklifle, aynı kurumda istihdam edilmesine rağmen kanunda öngörülen maddi olanaklardan yararlanamayan diğer kurum personellerinin de bu haktan faydalanması, sosyal ve ekonomik imkânlar bakımından eşitliğin sağlanması ve mevcut mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmıştır.
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 14.07.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Ek Madde 32. Maddesine aşağıdaki fikra eklenmiştir.
“Yukarıdaki fıkradaki öğretim yılına hazırlık ödeneği, birinci fıkrada belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan avukatlık, sağlık, yardımcı hizmetler, teknik ve genel idare hizmetleri sınıflarındaki kadro ve pozisyonlarda istihdam edilen personellere de ayrıca ödenir."
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA