ÖĞRETMENLERİN HİZMET PUAN SİSTEMİ DEĞİŞİYOR MU?

Öğretmenlerin hizmet puanı sistemi değişiyor.

Yeni sistemi, Müsteşar Yusuf Tekin açıkladı. Buna göre okullar 180 kritere göre sınıflandırılacak. 100 üzerinden en düşük puan alan okulda görev alan öğretmene daha fazla hizmet puanı verilecek.

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda öğretmenlerin hizmet puanı konusunda birtakım değişikliklerin yapılacağı duyurusu paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda öğretmenlik sistemi üzerinde birtakım iyileştirmeler yapılıyor. Yapılan iyileştirmelerde uzun zamandır öğretmenlerin tartışılan hizmet puanı tartışmaları için bazı değişikliklerin yapılacağı öğrenildi. Hizmet puanı öğretmenlerin yeni okul ve şehir tercihleri sırasında önemli yer kaplarken bu alanda çalışmaların yapılmasını sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalar sonrasında öğretmenlerin hizmet puanında birtakım değişiklikler yapılacak.

Yapılan sistem değişikliği sonrasında milyonlarca öğretmenin bu durumdan etkilenmelerini sağlayacak. Okullar bu süreç içerisinde farklı kriterlere göre sınıflandırma yapılacak. Öğretmenler arasında hizmet verilen okulların durumu göz önünde bulundurularak birtakım iyileştirme çalışmaları yapılacak. 180 farklı kritere göre sınıflandırma yapılacak. Özellikle 100 üzerinden en düşük puanlı okulda eğitim hizmeti veren öğretmenlerin hizmet puanlarına belirli oranda hizmet puanı eklemesi yapılacak.

180'nin üzerinde kriter oluşturulmuştur.. Mesela ilk olarak, okulun ısınma sistemi, asansörü, çatı penceresini içine alan fiziksel kriterlerimiz var. İkinci olarak, "Okulda her alan için öğretmenimiz var mı, öğretmen başına düşen ders yükü ne kadardır" sorularını sorduğumuz, eğitim öğretim kadrosuyla ilgili kriterimiz var. Üçüncü kriterimiz okulun bulunduğu coğrafi bölgenin koşulları. Kalkınma Bakanlığı'ndan ve TÜİK'ten o bölgeyle ilgili istatistik verileri alıyoruz; bölgedeki banka hesap hareketliliğinden, satılan gazete sayısına kadar kriterler silsilesi oluşturduk. Bütün okullarımızı bu anlamda puanlandıracağız. 100 üzerinden yaptığımız puanlamada, düşük puan alan bir okuldaki öğretmenimize daha yüksek bir hizmet puanı vereceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Salih HAZIR Arşivi