Yeni hükümetin ana gündemi memur ve emekli zammı!
Seçimin ardından ekonomide, çalışma hayatında ve sosyal güvenlik alanında yasal düzenlemeler ve mevzuat değişiklikleri ile yaşama geçirilecek bazı önemli adımlar şöyle:
REFAH PAYI GELİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7.500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesine yönelik çalışmayı tamamlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam oranı söz konusu olacak. Emekli zammı da, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek.
WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
ASGARİ ÜCRETLİYE ARA ZAM
Temmuz ayında açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilecek. Asgari ücrete yüzde 30'luk artış durumunda net maaş 11 bin 50 lira, brüt 13 bin 10 lira olacak. Bugün 12 bin lira civarında olan en düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkacak.
Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapılacak. Birinci dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayan memurlara yönelik yasal düzenleme yapılacak. Birinci derecedeki bütün memurların ek gösterge düzenlemesinden yararlanması sağlanacak.
MECLİS'İ YOĞUN BİR MESAİ BEKLİYOR
Milyonlarca kiracıyı koruma yasası gelecek.
Ev kadınlarına emeklilik desteği verilecek.
Sigorta priminin üçte birini devlet karşılayacak.
Asgari ücretli, memur, emekli zammı netleşecek.
İşsizlik maaşına erişim kolaylaşacak.
Yeni hükümetin ana gündemi ekonomi: Asgari ücretliler, memur ve emekliye zam, ev kadınlarına emeklilik...
Emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
Mevsimlik tarım işçisi kadınlar da sigortalı olacak.
Esnaf, çiftçinin prim gün sayısı 7.200'e düşecek.
Her ailede bir çalışan olması sağlanacak.
İstihdam garantili eğitim kursları artacak.
Kırsalda gençler için ilçe bazlı programlar düzenlenecek.
ahaber