Ekonomist Muhammet Bayram'dan Açıklama: Memur ve Emekliye Yüzde 16-17 Zam Beklentisi

Ekonomist Muhammet Bayram'dan Açıklama: Memur ve Emekliye Yüzde 16-17 Zam Beklentisi
TÜİK'in eylül ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından, Ekonomist Muhammet Bayram memur ve emekli maaşlarına ilişkin 2025 yılı yeni zam tahminlerinde bulundu.

CNN Türk'te yaptığı açıklamada Bayram, eylül ayında enflasyonun %2,97 olarak gerçekleştiğini ve üç aylık enflasyon farkının %8,92'ye ulaştığını belirtti. Bayram açıklamasında, önümüzdeki üç ayda enflasyonun %2,5 seviyelerinde olması durumunda, altı aylık enflasyon farkının %16-17 civarına çıkacağını öngördü. Bu da memur ve memur emeklileri için %10’luk toplu sözleşme zammına ek olarak %11 civarında bir enflasyon farkı anlamına geliyor.

Maaşlara 16-17 Zam Beklentisi

Eylül ayı enflasyon verilerini CNN Türk'te yorumlayan Ekonomi uzmanı ve yeminli mali müşavir Muhammet Bayram, önümüzdeki üç ayda enflasyonun %2,5 civarında gerçekleşmesi durumunda, altı aylık enflasyon farkının %16-17 civarında olacağını söyledi.

Enflasyon farkı yüzde 11 olabilir

Bayrama'a göre bu durumda, memurlar ve memur emeklileri için toplu sözleşmeden kaynaklanan %10 zamma ek olarak %11 oranında bir enflasyon farkı oluşabilir.

2025 Memur ve Emekli Zamları Ne Kadar Olacak?

Memur ve memur emeklileri: Temmuz 2024'te %10 toplu sözleşme zammı almışlardı. 2025’te ise, bu zamma ek olarak enflasyon farkı ödenecek. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında toplam enflasyon %0,99'u aşarsa, memurlar enflasyon farkı almaya hak kazanacak. Ek olarak, 2025'in ilk yarısında %6 toplu sözleşme zammı uygulanacak.

SSK ve Bağkur emeklilerinde son durum:

Sadece enflasyon farkı üzerinden zam alacaklar. Yılın son üç ayındaki enflasyon oranlarına bağlı olarak zam oranları netleşecek. Enflasyonun altı aylık dönemde %16’ya ulaşması halinde, SSK ve Bağkur emeklileri de aynı oranda bir zam alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.