Tarımda söz verilen 10.551 kişilik atama yılan hikâyesine döndü! On binlerce mühendis 30 aydır atama bekliyor
CHP GRUBU ADINA AYHAN BARUT (Adana) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşülmekte olan Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz almış bulunuyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Teklifte asla kabul edemeyeceğimiz bir düzenleme ise fahri su ürünleri görevlisi görevlendirme isteğidir. Ülkemizde binlerce hem alanında uzman eğitimli su bilimleri mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, balıkçılık teknoloji mühendisleri işsiz dururken biz birilerini fahri olarak bu alanda görevlendiremeyiz; bu düzenleme kesinlikle tekliften çıkartılmalıdır. Bu Meclisin sağduyusuna inanıyoruz, bu kanun teklifini hazırlayanların da sağduyusuna inanıyoruz; bunun görüşmeler sonunda buradan çıkarılacağını, bu tekliften çıkarılacağını düşünüyoruz. Zaten iktidarınız dönemi boyunca hiçbir meslek grubuna, liyakate de önem vermediğinizi biliyoruz çünkü bugüne kadar tarımsal alanda eğitim almış meslek gruplarını oluşturan ziraat mühendislerinden gıda mühendislerine, veteriner hekimlerden su ürünleri mühendislerine, diğer tekniker ve teknisyenlere kadar önceki Tarım Bakanından söz verilmiş olan 10.551 kadro sözünü tutmadınız. Sizin bu sözünüzü gençlerimiz tutmanızı beklemektedir. Binlerce, on binlerce mühendis arkadaşlarımız kendisine söz verilen, otuz aydır atama yapılmayan bu atamaları beklemektedir. Burada sanırım SMS ve mesaj yoluyla taleplerini iletmedikleri milletvekillerimiz kalmamıştır. Bu genç meslektaşlarımız atamaları için kesin bir tarihin verilmesini istiyorlar. Buradan Sayın Bakan veya AKP’li bir yetkilinin ne zaman bu atamaları yapacaklarını dikkatle ve merakla bekliyorlar ve bitsin artık bu dram diyoruz.
BEKİR BAŞEVİRGEN (Manisa) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 1’inci maddesi üzerinde söz almış bulunuyorum. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Ülke tarımı bütün bu kısır döngü içerisinde bir çıkış yolu ararken bu yola ışık tutacak kesim olan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, su ürünleri ve orman mühendisleri ile veteriner hekimler hep görmezden gelindi.
Sayın Bakan, bu sözlerim özellikle size: Biz sormaktan bıkmadık, siz de bu konuyu kurumlar arasında dolaştırıp kulak ardı etmekten bıkmadınız. Şubat 2017’de sözü verilen 10.551 kişilik atama yılan hikâyesine döndü. Konuyu defalarca dile getirmemize rağmen bir sonuç alamadık. Atamalarla ilgili gözleriniz kör, kulaklarınız sağır oldu. Tarım Bakanlığını artık bu konuda bir an önce harekete geçmeye ve bu mağduriyete bir son vermeye davet ediyorum.
Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA