Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Aile Bakanlığı (SYDV) personel alım ilanı!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) bünyesine memur ve personel alımları yapılıyor.
Yayımlanan ilanlara göre 60 KPSS puanı ile veya KPSS puan şartı olmadan alımlar yapılacak. Peki başvuru şartları neler?
60 KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMI YAPAN SYDV’LER:
KPSS 60 puan ile memur alımı yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları bünyesine Büro Görevlisi, Sosyal Yardım ve İnceleme görevlisi alımı yapılacak.
İşte alım yapılacak o iller...
– Ordu Fatsa SYDV: 1 Büro Görevlisi
– Şanlıurfa Halfeti SYDV: 1 Büro Personeli
– Bingöl Yayladere SYDV: 1 Büro Görevlisi
– Diyarbakır Çemrik SYDV: 3 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi
– Şırnak Beytüşşebap SYDV : 2 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi
* 5 farklı şehirde SYDV bünyesine büro görevlisi, sosyal yardım ve inceleme görevlisi pozisyonlarına toplamda 8 memur alımı yapılacak.
Başvuru Şartları:
Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan seviyesinde en az 60 puan almış olmak,
En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak.
KPSS ŞARTI OLMADAN ALIM YAPACAK SYDV’LER:
– Samsun Salıpazarı SYDV: 1 Yardımcı Hizmetler personeli
– Giresun Alucra Kaymakamlığı SYDV: 1 Temizlik Personeli
– Adıyaman Gerger SYDV: 4 Temizlik Görevlisi
– Balıkesir Dursunbey SYDV: 1 Temizlik İşçisi
– Bilgöl Yayladere SYDV: 1 Yardımcı Hizmetler Personeli
– Bartın SYDV: 1 İşçi
Başvuru Şartları:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
En az ilkokul mezunu olmak,
18 yaşını tamamlamış ve 45 yaşından büyük olmamak,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
MEB onaylı sertifika sahibi olmak.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına memur ve personel alımı için başvuru süreçleri başladı. Memur alımı başvuruları, Aile Bakanlığı Sosyal yardımlar Genel Müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden yapılacak. Personel alımı başvuruları ise, ilgili Vakıflara istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılması gerekmektedir.
Nüfus Müdürlüğü memur alımı yapacak...
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından memur alımı yapılacak.
Yayımlanan ilanda yer alan bilgilere başvurular 30 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek. Adaylar "www.icisleri.gov.tr" ve www.nvi.gov.tr internet sitelerinde yer alan 2019 Yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu'na sınav duyurusu bölümünden rahatlıkla ulaşabilir. Peki, Nüfus Müdürlüğü personel alımı başvuru şartları nelerdir?
BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak
Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
(b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4'üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)
Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak
Adayların şartları uygun olduğu takdirde her iki pozisyon için müracaat edebileceklerdir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NELERDİR?
Adaylar başvurularını e-devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek. Dolayısıyla başvuruda bulanacak adayların e-devlet hesaplarına erişim sağlayabilmesi gerekiyor. E-devlet sistemine adaylar, kendilerine özel şifreyi PTT merkezlerinden satın alarak erişebilecekleri gibi internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi yöntemler aracılığıyla da erişebilirler. Adayların başvuruları sırasında gerekli olan belgeler şu şekilde:
-Fotoğraf (JPG, JPEG – çözünürlük 600x800)
-Özgeçmiş
-SGK hizmet dökümü (e-Devlet SGK Tescil ve Hizmet Dökümü sayfasından barkotlu belge)
-Lisans diploması veya okul çıkış belgesinin aslı veya noter onaylı sureti (Eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği)