KPSS ile mimar ve mühendis atamaları TBMM gündeminde

KPSS ile mimar ve mühendis atamaları TBMM gündeminde
Zor koşullarda okuyan, KPSS’den 90 puan üzerinde puanlar alarak başarı sağlamış, iki yıldır atama bekleyen mühendis ve mimarlarımızın bu puanları yanmak üzeredir.

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan'ın mimar ve mühendis atamalarına dair Meclis konuşması şu şekilde: Her yıl on binlerce mezun veren mühendis, mimar ve şehir plancılarımız için kamuya atama kadroları maalesef yok denecek kadar azdır. Kendim de inşaat mühendisi olmam nedeniyle işsiz mühendislerden çok sayıda talep almaktayım. Daha önce de defalarca atama sayılarının artırılması taleplerini gündeme getirmiştim fakat anlaşılan o ki iktidar, mühendis ve mimarlarımız için yeterince kadro ayırmayarak on binlerce işsiz mühendis ve mimar mağdur etmeye devam etmektedir. Zor koşullarda okuyan, KPSS’den 90 puan üzerinde puanlar alarak başarı sağlamış, iki yıldır atama bekleyen mühendis ve mimarlarımızın bu puanları yanmak üzeredir. Buradan bir kez daha onlar adına çağrı yapıyorum: Mühendis ve mimarlarımıza daha fazla kadro ayırarak atanmalarını sağlayın, bu ülkenin yetişmiş gençlerinin sesine kulak verin.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum