Ambulans sürücülerinin özlük hakları ve kadro verilmesi Meclis gündeminde
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGl'NA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafın yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 15.09.2022 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili
31.12.2018 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı, 112 Acil Sağlı izmetleri birimi ile 4857 ye tabi ( 4d) daimi işçi statüsünde "Paramedik Ambulans Sürücüsü" alımı gerçekleştirilmiştir. Fakat Paramedik Ambulans Sürücülerinin daim işçi statüsünde çalıştırılması Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışanlar arasında farklılıklara neden olmaktadır.
A) Ambulansta 3 personel çalışmakta 1 Paramedik, 1 Att, 1 Paramedik Sürücü bunlardan paramedik ve att memur statüsünde çalıştığı için 24/72 vardiya sistemiyle çalışmakta "Paramedik Ambulans Sürücüleri" daimi işçi statüsünde olduğu için 12/36 vardiya sistemiyle çalışmaktadır; bu sebepten 24 saatte diğer çalışanlar 1 vardiya değişimi "Paramedik Ambulans Sürücüleri" 2 vardiya değişimi yapmaktadır.
Bu durumun Acil Sağlık Hizmetlerinde aksamalara ve gecikmelere sebep olması olasıdır.
KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
1- "Paramedik Ambulans Sürücüleri" daimi işçi statüsünde çalıştıkları için yemek saatlerinin kullandırılması 4857 sayılı İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmeleriyle zorunlu kılınmıştır, fakat Acil Sağlık Hizmetlerinin aksamamasından dolayı yemek saatleri kendilerine tebliğ edilmediği ve kullandırılmadığı iddia edilmektedir. Bu durum incelenmiş midir?
2- Bu bağlamda İş Kanunu ve TİS e uyulmadığı doğru mudur?
3- Ambulans Sürücülerinden memur olan ve İşçi olanların statülerinin farklı olması nedeniyle özlük hakları ve ücretlerindeki farklılıklar giderilecek midir?
4- Bir ambulansta birden fazla statüde çalışan olması ve özellikle memur ve işçi kadrolarında çalışan Paramedik Ambulans Sürücülerinin özlük haklarındaki değişiklik ve çalışma koşullarındaki farklılıklar sorun yaratmakta mıdır?
5- Üniversite Mezunu olan ve 2015 yılında imzalanan 3. dönem toplu iş sözleşmesi mutabakat metninde de yer alan 36-(1) maddesinde de üniversiteli işçilerin uygun memur kadrolarına alınması maddelerince uygun memur kadrolarına alınmaları için bir çalışma var mıdır?
6- Üniversite mezunu farklı bakanlık ve kamu kurumlarında çalışanların statü değişikliği yapılarak memur kadrosuna alınmaları sağlanacak mıdır?
WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ