112 Acil ve UMKE Personelinin Maaşları İyileştirilmelidir

112 Acil ve UMKE Personelinin Maaşları İyileştirilmelidir
Düşük maaş, yüksek risk 112 acil ve UMKE personeli... Tanımadıkları insanların evlerine şifa için giden, karanlık sokakları ambulans ışıkları ile aydınlatan, yüksek katlardan sırtlarında hasta indiren acil sağlık çalışanları zor şartlarda görevlerine devam ediyor.

Düşük maaş, yüksek risk 112 acil ve UMKE personeli... 

Tanımadıkları insanların evlerine şifa için giden, karanlık sokakları ambulans ışıkları ile aydınlatan, yüksek katlardan sırtlarında hasta indiren acil sağlık çalışanları zor şartlarda görevlerine devam ediyor.  Döner sermayedeki performansın azalması nedeniyle 2021 yılında 112'de çalışan emektar 4 yıllık sağlıkla ilgili yüksek okul mezunu bir paramedik sabitin üstüne ek gelir alamadı. Aldığı maaş başka kurumda çalışan emsali memur ile eşitlensin diye sadece mahsuplaşma alabildi.  Ayyaşından sarhoşuna, bıçaklanmasından kurşunlanmasına, tecavüzcüsünden sapığına en pis asayiş olaylarında başrolde polisten ve jandarmadan önce hep 112 var.  

Ambulansın içinde kan ve kusmuk içinde görev yapan 112 personeli her an kaza riski ile karşı karşıya.  Her yıl ülkemizde yüzlerce ambulansın kazasından onlarca personel hayatını kaybetmekte ve yaralanmaktadır.   Yağmur , çamur, sel, yangın, deprem nerede sıkıntılı bir durum varsa 112 ve UMKE oradadır. 

Sözel ve Fiziksel tacizin yanı sıra cinsel tacizin, temasın, dokunma  vb olayların en çok yaşandığı yerler ambulansın arka kabinidir.  Nerede izbe, atıl, kullanılmayan bina varsa 112 istasyonu yapılmıştır.  81 ilden 112 ve umke personeli yaklaşık 9-10 yıldır  HATAY'dan HAKKARİ'ye kadar olan bölgede gönüllü/gönülsüz görevlendirilmektedir. 

Görevlendirmeler o günden bu yana devam etmekte, halen bölgede askerimiz ve polisimizle sırt sırta omuz omuza görev yapılmaktadır. Riskler ve şartları ortada olan fedaker 112 ve UMKE personeli ek zam ve tazminatlarla desteklenmelidir. 

Bu kapsamda; 
- Ambulans Görev Tazminatı adı altında ambulansta görev yapan tüm personellere iyileştirme yapılmaldır.

- Ülke geneli 112 saatlik nöbet ücretlerine % 50, görevlendirme ile başka ile gidilen saatlik mesai ücretlerine % 100 zam yapılmalıdır.

- İl dışı görevlendirmelerde  kalınan tüm süre mesaiden sayılmalıdır.

- Bölgede  fazla mesai saati aylık 130 saat değil, görev süresi ne kadar ise o kadar olmalıdır. 

- Bölgede Döner sermaye ek ödemesi görev boyunca TAVAN'dan ödenmelidir Bölgede Aynı konteyner içinde kalan, aynı karavadan yiyen diğer kamu görevlilerine 15-18 bin tl maaş verirken bir acil tıp teknisyenine 5.300 lira maaş vermek adaletsizliktir.
saglikpersoneli.com

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum