Memur maaş zamları netleşti! İşte OVP'ye göre Ocak zammı

Memur maaş zamları netleşti! İşte OVP'ye göre Ocak zammı
Hükümet, yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile yıl sonu enflasyon tahminini güncelledi. Enflasyon beklentisinin yüzde 41,5’e yükselmesi, memur ve emekli maaş zamlarında da artışa işaret ediyor. İşte zam oranları ve olası senaryolar...

Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 41,5'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 yıllarını kapsayan OVP'yi açıkladı. Bu programda, Merkez Bankası’nın daha önce yüzde 38 olarak belirlediği yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 41,5’e çıkarıldı. Önceki OVP’de bu oran yüzde 33’tü. Enflasyon beklentisinin yükselmesiyle birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarında da artış bekleniyor.

Memur ve emekli zam oranları nasıl etkilenecek?

Enflasyon tahmininin güncellenmesiyle, Ocak ayında yapılacak memur ve emekli maaş zamları da şekillendi. Yıl sonu enflasyonu yüzde 41,5 olursa, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 9,21 oranında zam yapılması öngörülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ise enflasyon beklentisine göre farklılık gösterecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak?

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında farklı zam oranları alacak. Enflasyon yüzde 38 olursa, bu emekliler yüzde 10,64 zam alacak. Ancak enflasyon yüzde 41,5’e ulaşırsa, zam oranı yüzde 13,35’e çıkacak.

Ocak zammı senaryoları: Enflasyon belirleyici olacak

Ocak ayında yapılacak memur maaş zamları, yıl sonu enflasyon oranına bağlı olarak değişiklik gösterecek. Eğer yıllık enflasyon yüzde 37,3’ün altında kalırsa, memur maaşlarına yalnızca yüzde 6 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak. Enflasyon yüzde 38 olursa, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamda yüzde 6,62’lik bir artış sağlayacak. Yıl sonu enflasyonunun yüzde 41,5’e ulaşması halinde ise, memur ve emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 9,21 oranında zam yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.