Emekliye ve Memura Refah Payı ve Seyyanen Zam Tarih Mi Oluyor? İşte Maaş Zammında İki İhtimal

Emekliye ve Memura Refah Payı ve Seyyanen Zam Tarih Mi Oluyor? İşte Maaş Zammında İki İhtimal
Enflasyon hedefleri güncellenirken milyonlarca kişi için Ocak zammı tahminleri de ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, zamlarla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaparak, enflasyondaki düşüşün kalıcı refah artışı sağlayacağını vu

Yılmaz, “Aksi takdirde bugün yaptığınız zam, 3 gün sonra eriyip gidiyor” dedi. İşte detaylar...

Enflasyon hedeflerinde yıl sonu tahmini 8,5 puan artırılarak yüzde 33'ten yüzde 41,5’e çıkarıldı. Orta Vadeli Program'a (OVP) göre bu artış, memur ve emekli maaş zammı oranlarını da yükseltecek.

Emekli ve Memur Zammında Güncelleme

Enflasyon beklentileri gerçekleşirse, 2025 Ocak ayında memur ve memur emeklileri yüzde 9,3 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 13,44 oranında zam görecek.

Cevdet Yılmaz’dan Zam Açıklaması

OVP toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin sağlıklı büyüme yolunda ilerlediğini ve bu büyümenin tüm kesimlere sosyal adalet ilkesine göre dağıtılacağını söyledi. Yılmaz, enflasyonun düşmesiyle kalıcı bir refah artışının mümkün olduğunu ifade ederek, “Aksi takdirde bugün yaptığınız artış kısa sürede eriyip gidiyor” dedi.

Maaş Zamlarında İki Yol

Ekonomist Muhammet Bayram, memur, emekli ve asgari ücretli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Bayram, sıkı para politikalarının yürürlükte olduğunu ve alım gücünü artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirtti. Yılın ilk yarısında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memurlara ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldığını hatırlattı.

"Son Ek Refah Payı Artışı Yapılabilir"

Bayram, yıl sonunda enflasyona ek olarak refah payı artışı yapılabileceğini ve bunun son büyük zamlar arasında yer alacağını öngördü. Gelecek yıl enflasyonun yüzde 17 seviyelerinde gerçekleşmesi durumunda emekli ve çalışanların maaşlarının daha az eriyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum