CHP’den Çarpıcı İddia: Memur Maaşlarına Yılda Bir Kez Zam Şartı Getirildi

CHP’den Çarpıcı İddia: Memur Maaşlarına Yılda Bir Kez Zam Şartı Getirildi
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, IMF'nin hükümete ağır şartlar dayattığını öne sürdü.

Toprak, "IMF, yeni vergiler ve yüksek faiz politikasının sürdürülmesini istiyor ve maaşlara yılda sadece bir kez hedef enflasyon oranında zam yapılmasını dayatıyor. Eğer hükümet IMF’ye boyun eğerse, milyonlarca memur ve emekli 2025’te yüzde 14 zamma mahkum edilecek." şeklinde konuştu.

Erdoğan Toprak, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Türkiye'ye yönelik hazırladığı ekonomik rapor hakkında açıklamalarda bulundu.

Toprak’ın açıklaması şöyle:

"IMF'nin Türkiye için hazırladığı rapor açıklandı. Raporda, uygulanan ekonomik programın parasal sıkılaştırma, yüksek faiz ve harcamaların kısılması gibi alanlarda olumlu sonuçlar verdiği belirtilirken, maliye politikaları, bütçe ve vergi alanlarında ise başarı sağlanamadığı ifade ediliyor. IMF, maaş, kira ve tarımsal ürün fiyatlarının ‘gerçekleşen enflasyona göre değil, hedeflenen enflasyona göre’ artırılmasını istiyor. Programın başarısı için emekliler, kamu çalışanları ve asgari ücretlilere daha düşük zam verilmesini savunan IMF, maaşlara ve asgari ücrete yılda bir kez zam yapılması gerektiğini belirtiyor. Bu yıl asgari ücrete sadece yılbaşında zam yapıldı; Temmuz ayında zam verilmedi. Şimdi IMF’nin talebiyle memur ve emeklilere 6 ayda bir yapılan zam ve enflasyon farkından vazgeçilmesi gündemde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum