Adalet Bakanlığından, infaz koruma memurları ve maaş promosyonları hakkında açıklama

Adalet Bakanlığından, infaz koruma memurları ve maaş promosyonları hakkında açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, infaz koruma memurlarının özlük hakları ve maaş promosyon güncellemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanlığı, infaz koruma memurlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasını ve maaş promosyonlarının güncellemesini gündemine aldı. Memurlar.net sitesine özel açıklamalarda bulunan, Bakan Tunç, ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı da açacaklarını söyledi. İşte Bakan Tunç'un o açıklamalar;

Ceza infaz personelimiz oldukça önemli ve bir yönüyle güvenlik görevini kahramanca yerine getiriyor. Şüphesiz ceza infaz personelimiz çok daha iyi imkanlara layık olduğu zor bir görevi ifa etmektedir.

İNFAZ KORUMA MEMURLARININ ÖZLÜK HAKLARI

Ceza infaz personelimizin özlük haklarının iyileştirilmesi hususu geçmişte de gündemimizde olmakla birlikte ülkemiz meydana gelen deprem felaketi ve güncel mali tedbirler nedeniyle henüz sonuç alınamamakla birlikte bu konu gündemimizde durmaktadır.

GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI

2023 yılı için alınan sınav izni kapsamında muhtelif ünvanlarda toplam 3.145 kadro için 19.08.2023 tarihinde görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı gerçekleştirilmiş, 2024 yılında tamamlanan sözlü sınavında başarılı olan personellerimizin atama işlemleri geçtiğimiz ay içerisinde tamamlanmıştır.

Toplu Sözleşme metinlerinde de yer verdiğimiz üzere bu sınavlar periyodik olarak ihtiyaçlarımız kapsamında yapılmaya devam edilecektir.

MAAŞ PROMOSYONLARININ GÜNCELLENMESİ

Tunç, maaş promosyon güncellemesi için ilgili Vakıfbank ile Bakanlığımızca 22 Ocak 2023 tarihinde ve 07 Mayıs 2024 tarihinde tekiden yazışma yapılmış yazı cevabının gelmesi beklenilmektedir. Cevabi yazı neticesine göre güncelleme değerlendirmesi yapılacaktır dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum