Ücretli Öğretmenleri Heyecanlandıran Gelişme: Öğretmenlik Meslek Kanununda Kadro Açıklaması

Ücretli Öğretmenleri Heyecanlandıran Gelişme: Öğretmenlik Meslek Kanununda Kadro Açıklaması
Uzun yıllardır kadro bekleyen ücretli öğretmenler için sevindirici haber geldi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmenlere kadro verilmesi gündemde. İşte detaylar...

Ücretli öğretmenlik kaldırılıyor mu? DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, konuyla ilgili açıklama yaptı. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmenlerin kadroya alınmasını istedi.

Kısacık, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek;

"Çocuklarımızı yetiştiren ücretli öğretmenlerimiz en iyi şartlarda 16 bin TL maaş alıyor. Bu maaş, asgari ücretin ve açlık sınırının altında. Ücretli öğretmenler, gelir adaletsizliğine maruz kalarak çocuklarımızı eğitmek zorunda kalıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda, ücretli öğretmenlere yer verilmeli, istihdam biçimleri adil bir şekilde tanımlanmalı ve ücretli öğretmenlerimize kadro ihdas edilmelidir," ifadeleriyle ücretli öğretmenlerin kadroya alınması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum