SON DAKİKA: Türk Eğitim Sen ŞUBE MÜDÜRLERİNE sahip çıkıyor!

SON DAKİKA: Türk Eğitim Sen ŞUBE MÜDÜRLERİNE sahip çıkıyor!
Şube müdürlerine uzman öğretmenlik hakkı verilecek mi? Türk Eğitim Sen, düşük maaşları nedeniyle mağduriyet yaşayan maarif müfettişleri, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il mili eğitim müdür yardımcıları için harekete geçiyor.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yönetici ve müdür kadrosundaki milli eğitim personelinin, hiyerarşi olarak daha aşağıda olan başöğretmen maaşlarının altında kaldığını belirterek, bu kademede görev yapanların mali haklarında öğretenlik meslek kanunu ile revize yapılmasını istedi. Genel Başkan Geylan, bu mağduriyetin giderilmesine yönelik Meclise önerge vereceklerini belirterek Milli Eğitim Bakanlığına ve milletvekillerine çağrıda bulundu.

İşte Sayın Başkan Geylan'ın Müfettiş, Şube Müdürü ve İlçe Müdürlerini ilgilendiren açıklamaları

Müfettiş yardımcılarımız, maarif müfettişlerimiz, il müdür yardımcılarımız, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, şube müdürlerimiz gerçekten maaşları itibariyle mağdur durumdalar.

MÜDÜRLER ÖĞRETMENLERDEN DAHA AZ MAAŞ ALIYOR

Bakın şuanda bir başöğretmenimizin ek dersini ilave ettiğiniz zaman eline geçen ücret bu saymış olduğum kademelerde görev yapan meslektaşlarımızın üstünde kalıyor. Bu birkere hiyerarşinin silsilesine de uygun değil. Düşünebiliyor musunuz yani bir il milli eğitim müdür yardımcısı, bir ilçe müdürü, bir şube müdürü, bir maarif müfettişi maiyetindeki bir çalışandan daha az maaş alıyor.

Ben Milli Eğitim Bakanlığımıza defaeten çağrıda bulunmuştum. Dedim ki, bakın bir süre sonra eğer burada bir düzenleme yapılmazsa bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve müfettiş bulamama sorunu ile karşı karşıya kalacak.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İLE DÜZENLEME YAPILSIN

Gerçekten mağdur durumdalar, ben öğremenlik meslek kanununda bu kadrolarda çalışan, teftiş ve yönetici kadrolarında çalışan arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın da bu tazminatlara mütenasip bir şekilde mutlaka mali haklarının revize edilmesini elzem görüyorum.

MÜDÜRLERE UZMAN ÖĞRETMENLİK HAKKI İÇİN ÖNERGE VERİLECEK

Bildiğim kadarıyla Milli Eğitim Bakanlığı bu noktada bir dirayet ortaya koydu ancak maliye engelini aşamadı. Biz inşallah gerek milli eğitim komisyon safhasında gerek genel kurul safhasında inşallah milletvekillerimiz marifetiyle vereceğimiz önergelerle maliye engelini aşmaya gayret edeceğiz.

Burdan ben bir kez daha başta iktidar partisi olmak üzere milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum. Bu tür yakışmayan durumlarla alakalı bir irade ortaya koysunlar, bu problemleri çözsünler istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum