Suç Duyurusunda Bulunulan Okul Müdürü Görevden Alındı! Yerine Yeni Atama Yapıldı

Suç Duyurusunda Bulunulan Okul Müdürü Görevden Alındı! Yerine Yeni Atama Yapıldı
Ordu Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen görevden alınarak başka bir okula atandı. Ordu Fen Lisesi Müdürlüğüne yeni bir müdür atandı.

Ordu Fen Lisesi, son dönemlerde eğitimle değil, yaşanan skandallarla gündeme geliyordu. Okul Müdürü Turgay Türkmen, öğrencilere cemaat kitaplarını dağıttığı iddialarıyla dikkat çekmişti. CHP Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel konuyu TBMM'ye taşımıştı.

Suç Duyurusunda Bulunuldu

Eğitim-Sen Ordu Şubesi, Ordu Fen Lisesi Okul Müdürü Turgay Türkmen'in öğrencilere Işık Cemaati'ne ait kitapları dağıtmasının, Anayasa'ya ve Milli Eğitim Temel Kanunu'nun amir hükümlerine açıkça aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma İzni Verilmedi

Altınordu Kaymakamlığı, Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen hakkında soruşturma açılması için izin vermemişti.

Fen Lisesi Müdürlüğünden Alındı

Ordu Fen Lisesi Müdürü Turgay Türkmen, 2019 yılında göreve başlamıştı. Görev süresinin dolmasına 3 yıl kala, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fen Lisesi Müdürlüğü görevinden alındı ve Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne müdür olarak atandı.

Ordu Fen Lisesi Müdürlüğüne Nuran Aksu Atandı

Ordu Fen Lisesi Müdürlüğüne, Büyükşehir Belediyesi Ordu İmam Hatip Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Nuran Aksu vekaleten atandı.

Ordu Fen Lisesi Müdürü Nuran Aksu Kimdir?

Nuran Aksu, 1974 yılında Ordu'da doğdu. İlkokula Ulubey'in Uzunmahmut köyünde başladı ve ortaokul ile liseyi Ulubey ilçesinde bitirdi. 1990 yılında KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde okumaya başladı ve 1994 yılında mezun olduktan sonra 1 yıl KTÜ Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi aldı.

1995 yılında Ordu, Gürgentepe, Akörengölyanı İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. 1997 yılında branş değişikliğiyle Nuriye Halit Çebi İşitme Engelliler Lisesi'nde Biyoloji Öğretmeni olarak göreve başladı. 20 Nisan 2000 tarihinde aynı okulda Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. 10 Aralık 2003 tarihinde Müdür Başyardımcısı oldu. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Müdür Başyardımcısı olarak atandı. Uzun yıllar pansiyondan sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 12 Mayıs 2024'te Ordu Fen Lisesine Müdür Vekili olarak görevlendirildi. Evli ve üç çocuk annesidir

ordugazete.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.