Okul Müdürünün Öğretmenlere Baskı Yaptığı İddia Edildi

Okul Müdürünün Öğretmenlere Baskı Yaptığı İddia Edildi
Aydın'ın Efeler ilçesindeki Atatürk Özel Eğitim Meslek Okulu, öğretmenlere yönelik baskı iddialarıyla gündemde. Okulda görev yapan ve Eğitim-İş Sendikası üyesi bir öğretmenin el sanatları atölyesinin, okul müdürü Huriye Oktay tarafından yönetmeliğe aykırı

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir'in soL Haber'e verdiği bilgilere göre, müdür Huriye Oktay'ın göreve başladığı günden bu yana baskıcı ve liyakatsiz tutumlarıyla öğretmenler ve diğer personel üzerinde sıkıntı yarattığı iddia ediliyor.

"Zihinsel Öğrenciler İçin Temel Bir Atölye"

Şaban Özdemir, kapatılmak istenen el sanatları atölyesinin, zihinsel engelli öğrencilere temel iş becerileri, el-göz koordinasyonu ve iş disiplini kazandıran önemli bir eğitim alanı olduğunu belirtti. Atölyenin kapatılmasının öğrenciler için büyük bir kayıp olacağını vurguladı.

"Okul müdiresi, velilere baskı yaparak usulsüz toplantılar düzenledi ve el sanatları atölyesine öğrenci kaydını engelledi" diyen Özdemir, bu tutumun asıl nedeninin atölyeyi yöneten öğretmenin Eğitim-İş üyesi olmasından kaynaklandığını iddia etti.

Ayrıca, okulda maaş karşılığı derse girmesi gereken kadrolu öğretmen varken, öğretmeni olmayan bir atölyeye sınıf açılarak ücretli öğretmen görevlendirildiğini söyledi.

"Mobbing Boyutuna Ulaşan Baskılar"

Özdemir, okul müdür yardımcısı Meltem Koçi Toktaş'ın da benzer tutumlar sergilediğini ve bu nedenle daha önce ceza aldığını ifade etti. "Müdür ve müdür yardımcısının baskıcı ve intikamcı tutumları, bazı öğretmenlere yönelik mobbing boyutuna ulaşmış durumda" dedi.

Bu ve benzeri uygulamaların öğrencilerin eğitimine zarar verdiğine dikkat çeken Özdemir, konuyu İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü ve yetkililerin okul müdürünü uyardığını belirtti.

"İdareciler Çözüm Kaynağı Olmalı"

Özdemir, okul öğretmenlerinin sene başı öğretmenler kurulu toplantısında, yapılan uygulamaların mevzuata uygun olmadığını dile getirmeleri üzerine, müdür Huriye Oktay'ın "İstediğiniz yere şikâyet edin, kimseden korkmuyorum; kararı aldım, değiştirmiyorum" şeklinde yanıt verdiğini aktardı.

"Bu okul, özel öğrencilerimizin eğitim ve öğretim gördüğü bir kurumdur. İdarecilerin bu misyona uygun şekilde görev yapması gerekir" diyen Özdemir, okulda bugüne kadar böyle baskıcı ve mobbinge dayanan bir idareci tutumunun görülmediğini ifade etti.

Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, idarecilerin sorunun kaynağı değil, çözümün bir parçası olması gerektiğini vurgulayarak, "Okul müdiresi bu gücü kimlerden alıyor? Bu kural tanımaz tutumu neye dayanarak sergiliyor?" diye sordu.

Özdemir, sendika olarak okul müdürünün derhal görevden alınmasını ve ilgililer hakkında soruşturma açılmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: haber.sol.org

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum