Okul Müdürü ve Yardımcılarına Soruşturma Açıldı

Okul Müdürü ve Yardımcılarına Soruşturma Açıldı
Ordu'da, 7 yaşındaki Miray Arslan’ın okul bahçesinde hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazanın ardından okul müdürü ve yardımcıları hakkında soruşturma başlatıldı. Olay, Altınordu ilçesindeki Gazi İlkokulu’nda, okulun ilk günü yaşandı.

Kazanın ardından, Miray Arslan okul bahçesinde, beden eğitimi öğretmeni Banu K.’nın kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Miray, daha sınıfına adım atmadan bu üzücü olayla yaşamını yitirdi. Küçük kız, Giresun’un Piraziz ilçesi Bozat beldesinde toprağa verildi. Kazayı yapan öğretmen Banu K. ise polis tarafından gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İdari Soruşturma Başlatıldı

Kazanın ardından, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olayla ilgili idari bir soruşturma başlatıldı. Müfettişler görevlendirilerek olayın tüm boyutlarıyla incelenmesi talep edildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, eğitim camiası olarak bu olayın büyük üzüntüye neden olduğunu belirtti ve idari soruşturmanın başladığını açıkladı.

Soruşturmanın Gazi İlkokulu Müdürü Gül Pamuk ve diğer idareciler hakkında açıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında, iş güvenliği tedbirlerinin yeterli düzeyde sağlanmadan okulun açıldığı ve yasak olmasına rağmen okul bahçesine araç girişine nasıl izin verildiği araştırılıyor.

ordu olay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.