Öğretmenlerin Kendilerine Verilen Derslere İtiraz Hakkı Var mı?

Öğretmenlerin Kendilerine Verilen Derslere İtiraz Hakkı Var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapan personelin, kendilerine verilen ders görevlerine itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Zorunlu Ders Saatleri ve Görevler

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenler, belirli zorunlu ders saatlerine tabidir. Öğretmenlerin haftada 15 saat maaş karşılığı derse girmeleri gerekmektedir. Bu zorunlu ders saatlerinin üzerine, öğretmenlerin ayrıca 6 saat de ders tamamlama görevi kapsamında derse girmeleri zorunludur.

Ancak, hiçbir öğretmen, alanı dışında başka bir derse girmeye zorlanamaz. Alanı dışındaki derslere yalnızca ihtiyaç halinde ve öğretmenin isteği üzerine görev verilebilir.

Alanı Dışında Ders Verilme Durumu

Öğretmenler, alanı dışında derse girmek istemediklerinde, ancak alanında da girebileceği herhangi bir ders olmadığında, ilçede bulunan farklı okullarda alanıyla alakalı derslere görevlendirilebilirler. Eğer ilçede de girebileceği herhangi bir ders bulunmazsa, bu öğretmenler ders tamamlama görevi kapsamında 15 gün içerisinde diğer ilçelerde değerlendirilmek üzere il milli eğitim müdürlüklerine bildirilirler.

Süreç ve İtiraz

Öğretmenler, kendilerine verilen derslere itiraz etmek istediklerinde, bu itirazlarını ilgili okul idaresine ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne yapabilirler. İtirazları değerlendirilecek ve gerekirse ilgili öğretmenin görev yerinde veya ders programında düzenlemeler yapılacaktır.

Özetle, öğretmenler kendilerine verilen ders görevlerine itiraz etme hakkına sahiptir ve bu itirazlar, alan dışı ders görevlendirmelerinin önüne geçebilmek adına değerlendirilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.