Milli Eğitim Bakanlığı Uyardı: Okul Müdürlerini Şikayet Edin!

Milli Eğitim Bakanlığı Uyardı: Okul Müdürlerini Şikayet Edin!
NTV'ye konuşan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, velilere, kayıt parası veya bağış talebinde bulunan okul müdürlerini mutlaka şikayet etmeleri gerektiğini belirtti.

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak. Ancak okulların açılmasına kısa bir süre kala, bazı okullar velilerden kayıt ve çeşitli giderler için bağış talep ediyor. Bu bağışların tutarı iddiaya göre 150 bin lirayı bulabiliyor. Ancak yönetmeliklere göre, okulların kayıt parası veya bağış istemesi kesinlikle yasak.

NTV'ye konuşan Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları, velilere bu tür taleplerde bulunan okulları mutlaka şikayet etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Bazı okullar, kırtasiye, temizlik, bakım ve onarım gibi gerekçelerle yüksek miktarda bağış talep ederken, kayıtların yapılmaması tehdidinde bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliklerine göre ise, okulların zorunlu kayıt parası alması veya herhangi bir amaçla bağış istemesi yasaklanmış durumda.

Bu kurallar kapsamında, okul yönetimleri veya okul aile birliklerinin herhangi bir gerekçeyle velilerden para talep etmesi yasak. Bakanlık yetkilileri, bu tür uygulamalarla karşılaşan velilerin durumu şikayet etmeleri gerektiğini vurguluyor. Şikayet edilen okullar hakkında inceleme başlatılacağı, yönetmeliklere aykırı hareket edenlere ise disiplin cezaları uygulanacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.