MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Görevden Alındı, Yerine Muhammet Bilal Macit Atandı

MEB Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Görevden Alındı, Yerine Muhammet Bilal Macit Atandı
14 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı.

Şamlıoğlu’nun yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

C65Cca912Af6

Muhammet Bilal Macit Kimdir?

11 Eylül 1984 İstanbul doğumlu olan Bilal Macit, Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimler programından burslu olarak mezun oldu. Eğitimi sırasında Boston Üniversitesi’nde Avrupa Politikaları ve Medya-Siyaset ilişkileri üzerine dersler aldı. Lisans eğitiminden sonra İngiltere'de Brunel Üniversitesi’nde işletme, ardından King's College London’da kamu politikaları üzerine yüksek lisans yaptı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında doktora çalışması yürüttü.

Macit, özel sektörde Türk Hava Yolları'nda çalışmış, 24. dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM Başkanlık Divanı Üyeliği yapmıştır. 2016-2018 yıllarında Teknopark İstanbul’un Genel Müdürü olarak görev aldı ve 2018'den itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü olarak çalışıyordu. İleri düzeyde İngilizce bilen Macit, evlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum