Gözler Eğitim Bir-Sen'de! Bakalım mağdur edilen kadın öğretmenin yanında durabilecek mi?

Gözler Eğitim Bir-Sen'de! Bakalım mağdur edilen kadın öğretmenin yanında durabilecek mi?
Bursa Mahmut Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, okulda yaşanan olaylarla tekrar gündemde.

İddialara göre, Kırbıyık, başı kapalı olmayan öğrencileri okulda istemediğini belirtirken, kadın müdür yardımcısının oda kapısını baltayla kırarak özel eşyalarını dışarı attı. Olayın perde arkasında ise tehdit mesajları ortaya çıktı.

Müdür Kırbıyık’ın, göreve başladığı ilk günden itibaren müdür yardımcısına gönderdiği mesajlar kamuoyuna sızdı. Mesajlarda, okul yönetimini baskı altına almaya çalıştığı görülüyor. Bazı mesajlar şu şekilde:

  • "Uyumlu bir kadromuz var, dışarıdan kimseyi istemiyoruz."
  • "Bana sormadan göreve başlamayın."
  • "Odanızdan ayrılmayın!"

Bu mesajların, müdürün gücünü göstermek amacıyla başkalarına da gönderildiği iddia ediliyor.

Bu tarz yaklaşımlar, hak etmeden makamlara gelen kişilerin, hızlı yükselmenin getirdiği değişikliklerle psikolojik olarak bocaladıklarını gösteriyor. Makamlarını sindiremeyen bu kişiler, elde ettikleri pozisyonlara kendilerini borçlu hissettikleri için, başkalarından da aynı bağlılığı bekliyorlar. "Ben nasıl taviz verdiysem, bana da biat edilmeli" anlayışıyla hareket ediyorlar. Bu tarz kişiler, geldikleri makamlarda güç gösterisi yaparak çalışanlarına baskı uyguluyorlar.

Şimdi gözler Eğitim Bir-Sen’e çevrildi. Bakalım bu olayda mağdur edilen kadın öğretmenin yanında duracaklar mı?

Kaynak: Kamudanhaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum