CHP'li Belediye Başkanından İlçe Milli Eğitim Müdürüne Sert Tepki!

CHP'li Belediye Başkanından İlçe Milli Eğitim Müdürüne Sert Tepki!
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçeye kısa süre önce atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ın, belediye başkanlığı makamını yok sayan bir tutum sergilediğini ifade ederek, tepkisini dile getirdi.

Başkan Balcıoğlu, yaptığı açıklamada, Damat’ın eğitim-öğretim yılı açılışı için düzenlenen çelenk törenine kasıtlı olarak geç gelerek öğrencileri güneş altında beklettiğini ve başka bir programda ismine haber bültenlerinde yer vermediğini söyledi. Balcıoğlu, “Siz atanmış bir memursunuz, ben ise halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanıyım” diyerek Damat’a tepki gösterdi.

Balcıoğlu’nun Açıklamaları

Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Balcıoğlu, Silivri’nin her görüşten insanın barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yer olduğunu vurguladı. Ancak yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ayrıştırıcı ve saygısız tutumlar sergilediğini belirten Balcıoğlu, bu tavırların Silivri’nin huzurunu tehdit ettiğini söyledi.

Törene Kasıtlı Geç Katılma ve Saygısızlık İddiası

Balcıoğlu, eğitim-öğretim yılı açılışında Damat’ın kasıtlı olarak geç gelerek öğrencileri güneş altında beklettiğini, kendisine bu durumu ilettiğinde ise kayıtsız kaldığını belirtti. Ayrıca başka bir açılış programında, Silivri Kaymakam Vekili ile birlikte katıldığı etkinlikte de isminin haber bültenlerine eklenmediğini ifade etti.

“Halkın İradesine Saygı Gösterin”

Balcıoğlu, Damat’a yönelik olarak, “Siz atanmış bir memursunuz, ben ise bu halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanıyım. Halkın iradesini hiçe sayamazsınız” dedi. Damat’ın partizanca hareket ettiğini öne süren Balcıoğlu, bu tutumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Çocukların Yanında Olmaya Devam Edeceğim

Balcıoğlu, öğrencilere sağladığı kahvaltı, kırtasiye ve kaynak kitap desteği gibi yardımlarla Silivri’nin çocuklarının yanında olmaya devam edeceğini vurguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu tutumuna karşı çıkacağını belirten Balcıoğlu, “Silivri’nin huzurunu kimse bozamaz” dedi.

İbrahim Hakkı Damat, Ağustos ayında Çatalca’dan Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum