Memur ve emekli Ocak ayında ne kadar zam alacak?

Memur ve emekli Ocak ayında ne kadar zam alacak?
Ocak 2025'te memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları merakla bekleniyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri bu zammın belirlenmesinde kritik rol oynuyor.

Temmuz ayında enflasyon oranı yüzde 3,32, Ağustos ayında ise yüzde 2,47 olarak açıklandı. Bu verilere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ve Ağustos aylarında toplam yüzde 5,77 oranında zam yapılmış oldu. Ancak, önümüzdeki dört ayın enflasyon verileriyle bu zam oranı artacak.

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 38 olarak öngörülüyor. Eğer bu hedef tutturulursa, emekliler için Ocak 2025'te zam oranı yüzde 10,63 olacak. Ancak enflasyonun yüzde 40'a yaklaşması durumunda zam oranı yüzde 12,24'e, enflasyonun yüzde 42'ye yükselmesi halinde ise zam oranı yüzde 13,85'e çıkacak.

Memur ve emeklilerin Ocak 2025 maaş zamları, Aralık 2024 enflasyon verilerinin açıklanacağı 3 Ocak 2025 tarihinde netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.