Mahkemeden İl Müdürü ve Şube Müdürü Hakkında Flaş Karar!

Mahkemeden İl Müdürü ve Şube Müdürü Hakkında Flaş Karar!
Aydın'da yaşanan asansör kazasında önemli bir gelişme yaşandı. Asansör kazası kapsamında ifadeleri alınan Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve Şube Müdürü Mustafa Bal’ın adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Efeler Güzelhisar KYK Kız Yurdu'nda meydana gelen olayda, asansörün aniden aşağı kayması sonucu öğrenci Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayın ardından başlatılan soruşturmada asansör firması yetkilileri M.B., firma sahibi H.T., firmanın mühendisleri R.H.A. ve U.İ. ile firmanın elektrik mühendisi N.M. yargılanmıştı. Mahkeme, bir sanığa 5 yıl 6 ay 20 gün, 3 sanığa 2 yıl 11 ay hapis cezası verirken, bir kişi serbest bırakılmıştı.

Yeni Soruşturma

Savcılık tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapsamında yeni bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Efeler Gençlik ve Spor İl Müdürü Mithat Yıldırım, KYK'dan sorumlu müdür Ahmet Keskin, Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Esra Çolak ve Yatırım İnşaat Şube Müdürü Mustafa Bal hakkında soruşturma izni verildi. Savcılık, bu beş ismin ifadesine başvurdu.

İfadeler ve Adli Kontrol

Soruşturma çerçevesinde Mithat Yıldırım, Ahmet Keskin ve Esra Çolak'ın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı, İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve Şube Müdürü Mustafa Bal için ise adli kontrol kararı uygulandığı öğrenildi. İl Müdürlüğü nezdinde soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu süreçte, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cenap Fillikçioğlu ve Mustafa Bal’ın durumlarının ve soruşturmanın seyrinin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

yenisökegazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.