İşçilere verilen ikramiye, memurlara da verilsin!

İşçilere verilen ikramiye, memurlara da verilsin!
Bilindiği üzere kamuda ve belediyelerde çalışan işçiler, ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl 4 defa devlet tarafından verilen ikramiye ödeneğinden yararlanmaktadır. BASK tarafından yapılan açıklamada, bu ödeneğin memurlara da verilmesi istendi.

Kamu işçilerin 67 yıldır ödenen ikramiyenin memurlara da ödenmesi istendi. Cumhurbaşkanı kararı ile kamu işçilerine ödenen ilave tediyeden taşeron kadroya alınan işçiler bile yararlanıyorken bu ikramiye memurlara ödenmiyor.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, 67 yılır kamu işçilerine verilen ikramiyelerin, memurlara da verilmesi için düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Öğretici, açıklamasında şunları kaydetti:

“MEMURLARA DA İKRAMİYE DÜZENLEMESİ YAPILMALI”

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere yönelik 6772 sayılı kanun kapsamında ödenen ilave tediyenin sonuncusunun 18 Aralık tarihinde ödendiğini hatırlatan Öğretici, kamu işçilerine yönelik yapılan ödemelerin uzun zamanlardır devam ettiğini belirterek, “Kamuda istihdam edilen işçilere taşerondan kadroya geçenler dahil Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yılda 4 kez 13’er günlük ücretleri karşılığı yapılmakta ve bu ödemelerin ikisi Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde yapılmaktadır. Kamu işçilerine yapılan ve toplu sözleşmelerle elde edilen diğer ikramiyeler 2 adet 26’şar günlük ücret miktarı ile Denge ödeneği, işçi sendikalarının toplu sözleşme başarısıdır. Ancak ne yazık ki kanunda da açıkça belirtilmesine rağmen memurların ikramiye hakkı ise gündeme getirilmemektedir. Bu konuda bir an önce çalışmalar yapılarak, memurlara da ikramiye verilmelidir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum