2024 - 2025 üniversite KYK burs ve kredi ne kadar zam gelecek? İşte masadaki rakamlar

2024 - 2025 üniversite KYK burs ve kredi ne kadar zam gelecek? İşte masadaki rakamlar
Türkiye'de milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs ve kredi tutarının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Türkiye'de milyonlarca üniversite öğrencisinin merakla beklediği KYK burs ve kredi tutarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki 2024 - 2025 üniversite KYK burs ve kredi ne kadar zam gelecek? İşte masadaki rakamlar ve diğer tüm detaylar kamubiz.com adresinde yer alıyor.

KYK KREDİ VE BURS NEDİR?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Burs ve Öğrenim Kredisi farkı nedir? Burs, yükseköğretim kurumlarındaki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen karşılıksız ve geri ödemesi olmayan bir destek iken, öğrenim kredisi öğrenciye normal öğrenim süresince verilen geri ödemeli maddi bir destektir.

KYK KREDİ VE BURS ÖDEMELERİNE NE KADAR ZAM GELECEK?

2024 yılı itibarıyla KYK tarafından yapılan son düzenlemeyle, lisans öğrencilerine aylık 2000 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 4000 TL, doktora öğrencilerine ise aylık 6000 TL burs veya kredi ödemesi sağlanacak.

Yeni eğitim dönemi öncesinde ise lisans öğrencileri için KYK burs ve kredi ödeme tutarlarının 3.200 TL olması, yüksek lisans öğrencileri için 6.400 TL olması ve doktora öğrencileri için de 9100 TL'ye yükseltilmesi bekleniyor.

Kamubiz.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.