Yeni Sezon Fındık Fiyatları İçin Son Dakika Açıklama!

Yeni Sezon Fındık Fiyatları İçin Son Dakika Açıklama!
2024 yılı fındık fiyatları ne kadar olacak? Geçtiğimiz yıl Ağustos ayının ilk haftasında açıklanan fındık fiyatları, bu yıl henüz belirlenmedi. Ancak Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve CHP'den konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Fındık üreticileri, 29 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle yeni sezon fındık fiyatlarını merak ediyor. Piyasa yakından takip edilirken, üreticiler sık sık "Fındık fiyatları ne kadar?" sorusunun cevabını arıyor. Peki, fındık fiyatları açıklandı mı? 29 Temmuz 2024 Pazartesi itibariyle fındık fiyatları ne durumda?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık fiyatlarını açıkladı mı? Fındık toplama zamanının sahil kesimlerinde 1-10 Ağustos, orta kolda 10-20 Ağustos ve yüksek kolda ise 20 Ağustos'tan sonra başladığı biliniyor. Ancak 2024 yılı için TMO fındık taban fiyatları henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin CHP ve Ziraat Odaları Birliği'nden gelen son dakika açıklamaları şöyle:

YENİ SEZON FINDIK FİYATLARI NE KADAR?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Ziraat odalarımızın çalışmaları sonucunda 117,46 TL’lik maliyetin üzerine refah payı eklenerek, en az taban fiyatın 160 TL olarak oluşmasını talep ediyoruz” dedi.

2024 FINDIK FİYATI 160-180 LİRA ARASINDA OLMALI

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, fındık üreticisinin emeğinin karşılanması için iller arasındaki farklılıkların da gözetilerek taban fiyatının en az 160-180 lira arasında olması gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.