Saros Araştırma Anket Sonuçları Şaşırttı: CHP Zirvede, AK Parti Kan Kaybetti!

Saros Araştırma Anket Sonuçları Şaşırttı: CHP Zirvede, AK Parti Kan Kaybetti!
Saros Araştırma, "erken seçim olmalı mı?" ve "bu pazar genel seçim olsa kime oy verirdiniz?" sorularını yönelttiği Eylül 2024 anketinin sonuçlarını açıkladı.

Ankette, hem erken seçim talebi hem de vatandaşların olası genel seçimdeki tercihlerine dair önemli veriler ortaya çıktı.

CHP Liderliği Güçlendirdi

Ankete göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), birinci sıradaki yerini koruyarak Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) karşı 4 puan farkla öne geçti. CHP'nin oy oranı yüzde 34,1 olarak tespit edilirken, AK Parti yüzde 30,3 oy oranıyla ikinci sırada kaldı.

Bu sonuçlar, CHP'nin son yıllardaki oy kayıplarının ardından toparlanarak AK Parti'ye karşı pozisyonunu güçlendirdiğini gösteriyor.

Diğer Partilerde Durum

Anketin üçüncü sırasında yüzde 9,4 oy oranıyla Demokratik (DEM) Parti yer aldı. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise yüzde 8,7 ile dördüncü sırada bulunuyor. Yeniden Refah Partisi de yüzde 4,9 oy oranıyla beşinci sırada yer aldı. MHP'nin, Cumhur İttifakı içindeki konumunu koruduğu dikkat çekti.

Son Anket Sonuçları Şaşırttı: CHP Zirvede, AK Parti Kan Kaybetti!

Erken Seçim Talebi Yüksek

Ankete katılanların yüzde 47,4’ü erken seçim yapılmasını desteklerken, yüzde 43,8’i buna karşı çıktı. Kararsızların oranı ise yüzde 8,8 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum