Merkez Bankası Yetkilisi Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi

Merkez Bankası Yetkilisi Faiz İndirimi İçin Tarih Verdi
Bloomberg'e konuşan bir Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yetkilisi, faiz indiriminin ne zaman gündeme geleceğini açıkladı. Kimliğini gizli tutan yetkili, TCMB'nin Kasım ayındaki toplantısında faiz indirimini değerlendireceğini belirtti.

Yetkilinin verdiği bilgilere göre, Merkez Bankası öncelikli olarak enflasyonun seyrine odaklanacak. Uzmanlar, yıl sonuna kadar enflasyonun yüzde 38 seviyelerine gerilemesini bekliyor.

'FAİZ İNDİRİMİ YAKINDA GELEBİLİR'

Merkez Bankası’nın perşembe günü açıkladığı faiz kararının ardından değerlendirmelerde bulunan bazı banka analistleri, ileriye dönük yönlendirmedeki yumuşamayı dikkate alarak Kasım ayında faiz indirimi olasılığının arttığını ifade etti.

Her ne kadar Kasım ayında bir faiz indirimi beklentisi yaygın olsa da analistler arasında tam bir fikir birliği bulunmuyor. Bazı bankalar, faiz indirimi tahminlerini Aralık ayına ertelerken, ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, indirim için gelecek yılın ilk çeyreğini işaret etmesine rağmen "daha erken bir indirim ihtimalinin arttığını" belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.