Kripto Dünyasında Rüzgar Tersine Döndü: Trump'ın Açıklamalarıyla Bitcoin Roket Gibi Fırlayacak!

Kripto Dünyasında Rüzgar Tersine Döndü: Trump'ın Açıklamalarıyla Bitcoin Roket Gibi Fırlayacak!
Bitcoin, fiyatında ivme kazanarak 70 bin dolar seviyesine yaklaştı. ABD Başkan Adayı Donald Trump, "Bitcoinlerinizi satmayın" diyerek dikkat çekti. Trump, Bitcoin'i stratejik rezerv varlık olarak adlandırmasa da, Bitcoin satmamayı tavsiye etti.

Kripto para lideri Bitcoin'in fiyatı, ani bir ivme kazanarak 70 bin doların kıyısına dayandı. ABD Başkan Adayı Donald Trump, BTC'yi rezerv varlık olarak adlandırmasa da “Bitcoinlerinizi satmayın” açıklamasında bulundu. Ayrıca, ABD'de bazı belediyelerin de BTC alımı yapmaya başladığı bildirildi.

Bitcoin'de Kritik Hareketler

Kripto para lideri Bitcoin, kritik direnç seviyelerini alt üst ederek yükseliş trendine girdi. Hafta sonu ABD’de düzenlenen “Bitcoin 2024” konferansında açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Trump, Bitcoin'i stratejik rezerv varlık olarak adlandırmadı ancak “Asla Bitcoin satmayın” dedi. Trump, başkan olması durumunda ABD hükümetinin elindeki BTC'leri satmama yönünde bir duruş sergileyeceğini belirtti.

Bitcoin'de Rüzgar Tersine Döndü

ABD Başkan Adayı Trump, ABD’yi dünyanın kripto başkenti ve süper gücü yapma sözü verdi. Bu açıklamalarla birlikte Bitcoin fiyatı, 29 Temmuz 2024'te son 7 haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı ve 70 bin doların kıyısına tutundu. Sabah saatlerinde işlemler 69 bin 500 dolara kadar yükselirken; BTC, temmuz ayında gördüğü 53 bin 500 dolarlık dip seviyesine göre %30 oranında ciddi bir yükseliş kaydetti.

Bitcoin'de Tahminler Ne Yönde?

Bitcoin’de 5 günlük ortalama seviyenin olduğu 68 bin-69 bin dolar bandı, kısa vadede ilk destek olarak tanımlanıyor. Bu seviyelerin altına düşülmesi durumunda, fiyatların tekrar 65 bin dolara kadar geri çekilebileceği belirtiliyor.

Mevcut durumda ise 70 bin dolar seviyesi, psikolojik bir direnç olarak izleniyor. BTC’nin bu direnci aşması durumunda 72 bin dolar seviyesinin teknik hedef haline geleceği ifade ediliyor.

Yatırımcılara 'Dikkatli Olun' Çağrısı

Uzmanlar, geçtiğimiz hafta ABD’de Bitcoin ETF’lerine 1 milyar doları aşan bir giriş olduğunu belirterek; kısa vadeli beklentilerin gerçekleştiğini, ciddi yükselişlerin yaşandığını ve önemli direnç seviyelerine yaklaşıldığını söyledi. Trump’ın şimdilik “rezerv varlık tanımlaması” yapmadığını, bu sebeple kâr satışlarının yaşanabileceğini ve yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladılar.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Haberde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.