Kabine Bugün Toplanıyor: İşte Gündemdeki Önemli Konular

Kabine Bugün Toplanıyor: İşte Gündemdeki Önemli Konular
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine, bugün Beştepe'de toplanıyor. Toplantının ana gündem maddeleri iç ve dış gelişmeler olacak. Özellikle ekonomi, Orta Vadeli Program ve Gazze’de yaşanan kriz masaya yatırılacak.

Ekonomi Gündemi: OVP Değerlendirilecek
Toplantıda öne çıkan başlıklardan biri ekonomi olacak. 5 Eylül'de açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, önümüzdeki 3 yıllık ekonomik hedefler değerlendirilecek. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme planları ve yatırım, istihdam ile fiyat istikrarını sağlama konularındaki yol haritası görüşülecek.

Dış Politika: Gazze Krizi
Dış politika gündeminin öncelikli konusu, İsrail’in 11 aydır Gazze’de sürdürdüğü saldırılar olacak. Toplantıda, ateşkes için sürdürülen görüşmeler ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasına yönelik çabalar ele alınacak.

Terörle Mücadelede Son Durum
Kabine toplantısında ayrıca yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütlerine yönelik yürüttüğü başarılı operasyonlar hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum