Gram Altında Fırtına Kopacak! Ünlü Ekonomistten Önemli Uyarı

Gram Altında Fırtına Kopacak! Ünlü Ekonomistten Önemli Uyarı
Güvenli liman olarak bilinen altın, piyasalarda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle yatırımcıları endişelendirdi. Ekonomist Mehmet Ali Yıldırımtürk, küresel piyasalardaki gelişmeler doğrultusunda altın yatırımcılarını kritik bir konuda uyardı. İşte o uyarının

Türkiye’de, yüksek enflasyonun Türk Lirası’nda tarihi değer kayıplarına yol açtığı bu dönemde, birçok yatırımcı birikimlerini korumak için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Bu noktada, milyonlarca yatırımcı ekonomi uzmanlarının değerlendirmelerine kulak veriyor. Uzmanlar ise Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) Eylül ayında faiz indirimi yapması beklentisi, Ortadoğu’daki gerilimler ve küresel piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle yatırımcıları uyarıyor.

Yatırımcılar arasında en çok tercih edilen araçlardan biri de güvenli liman olarak görülen altın. Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar üzerine ekonomistlerin uyarı ve tavsiyeleri peş peşe geliyor.

"GRAM ALTIN YIL SONUNDA 3 BİN 700 LİRAYI BULACAK"

Son olarak altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, CNBC-e televizyonunda katıldığı programda altın fiyatlarına ilişkin öngörülerini paylaştı. Yıldırımtürk, 2024 yılının altının yılı olabileceğini belirterek, gram altının 2 bin liradan 2 bin 700 liraya hızla yükseldiğini hatırlattı. Fed’in Eylül ayında faiz indirimi yapması durumunda gram altının 3 bin lirayı aşabileceğine dikkat çekti.

Dolar/TL kurunun altın fiyatları üzerindeki etkisinin sürdüğünü vurgulayan Yıldırımtürk, Temmuz ayında yüksek TÜFE verileri nedeniyle yatırımcıların altın alımlarını artırdığını ve Kur Korumalı Mevduat'tan çıkan yatırımcıların da altına yöneldiğini ifade etti.

Yıldırımtürk, konuşmasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu: "Son zamlarla birlikte enflasyonun yıl sonunda yüzde 38'e gerilemesi bekleniyor, ancak en iyimser tahminler yüzde 40-42 arasında. Dolar/TL’nin de bu seviyelerde yıl sonunu kapatması öngörülüyor. Enflasyonun hedeflenen seviyelere inememesi ve kurdaki artışın, gram altın fiyatlarını yıl sonunda 3 bin 700 liraya çıkarabileceğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.