Emekliye 5 Bin TL Tek Seferlik, Öğrenciye Aylık 1.250 TL Destek! Başvuran Alıyor

Emekliye 5 Bin TL Tek Seferlik, Öğrenciye Aylık 1.250 TL Destek! Başvuran Alıyor
Eylül ayının başlamasıyla birlikte dar gelirli aileler, geçim sıkıntılarının yanı sıra artan öğrenci masraflarıyla da karşı karşıya kaldı. Servis, kırtasiye ve beslenme giderlerini karşılamakta zorlanan vatandaşlara destek CHP'li belediyelerden geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy ve Üsküdar ilçe belediyeleri öğrencilere ve emeklilere yönelik yardım paketleri açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 10 Bin Aileye Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, örnek bir projeyle sosyal destek alan 10 bin ailenin ilkokula başlayacak 10 bin 166 çocuğu için yalnızca okul kıyafeti alımlarında kullanılmak üzere 1000 TL'lik yardım yaptı. Bu ödeme, ailelerin Başkent Kartlarına aktarıldı.

Bakırköy Belediyesi'nden Emeklilere ve Öğrencilere Destek

Bakırköy Belediyesi, öğrencilere eğitim desteği ve emeklilere bir defaya mahsus 5000 TL'lik pazar yardımı sağlayacak. Belediye meclisinde alınan kararla, ilk ve ortaokul öğrencilerine 900 TL, lise öğrencilerine ise aylık 1250 TL yardım yapılacak. Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, bu yardımların bir kereye mahsus olmayacağını, eğitim dönemi boyunca devam edeceğini açıkladı.

Başkan Ovalıoğlu, Eylül Ayı Meclis Toplantısında artan ekonomik zorluklara dikkat çekerek, yeni sosyal yardımların hayata geçirileceğini belirtti. İlçedeki emeklilere yapılacak 5000 TL pazar desteği ve öğrencilere verilecek aylık yardımlar, oy birliğiyle kabul edildi.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Eğitim yardımı başvuruları 16 Eylül – 4 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak. Pazar desteği başvuruları ise 23 Eylül 2024’te başlayacak. Şartları öğrenmek ve başvuru yapmak isteyenler, Bakırköy Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Üsküdar Belediyesi'nden 5 Bin Öğrenciye Destek

Üsküdar Belediyesi, ilk ve ortaokul öğrencileri için 10 Eylül’e kadar internet sitesi üzerinden başvuru alacak. Yardım kapsamında, 5 bin öğrenciye tek seferlik 4 bin 500 TL ödeme yapılacak.

Başvuru için belediyelerin resmi sitelerinden bilgi alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.