Dolar Kurunda Beklenmedik Hareket: Uzmanlar Tarih Verdi, Değişim Kapıda

Dolar Kurunda Beklenmedik Hareket: Uzmanlar Tarih Verdi, Değişim Kapıda
Dolar kuru, 34 TL sınırını aşarak yeni bir döneme adım attı. Piyasa uzmanları, yatırımcıları bekleyen olası sürprizler hakkında kritik bir tarih konusunda uyardı.

34 TL seviyesini geçen dolar, piyasalarda yeni bir dalgalanma döneminin başlangıcını işaret ediyor. Kapalıçarşı'da dolar 33,97 TL, Euro 37,75 TL, İngiliz Sterlini 44,24 TL ve İsviçre Frangı 39,77 TL'den işlem görüyor. Uzmanlar, bu gelişmenin ardından dolar kurunda daha büyük hareketlerin gerçekleşebileceğine dair uyarılarda bulunuyor.

FAİZ KARARI VE PİYASA BEKLENTİLERİ Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı. Analistlere göre, bu kararın ardından gelebilecek olası faiz indirimleri dolar kurunu daha da yukarı çekebilir. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Kasım ve Aralık aylarında iki kez faiz indirimi beklediğini ifade ediyor. Memiş, küresel merkez bankalarının faiz indirimlerine paralel olarak TCMB'nin de benzer adımlar atabileceğini öngörüyor.

DOLARDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ Şu anki 34 TL seviyesinin sadece bir başlangıç olduğunu belirten Memiş, doların kısa vadede 35 TL ve 37 TL seviyelerini test edebileceğini, yıl sonunda ise 40-45 TL aralığına ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu tahminlerin gerçekleşmesi durumunda, dolar kuru yıl sonuna kadar 6 TL’lik bir artışla 40 TL seviyesine kadar çıkabilir.

Not: Bu haber yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır; sadece bilgilendirme amaçlıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.