Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor: Kritik Konular Gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Yarın Toplanıyor: Kritik Konular Gündemde
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe'de toplanıyor. Peki, bu toplantıda hangi kritik konular ele alınacak?

Toplantı yarın Beştepe'de gerçekleştirilecek ve pek çok önemli başlık masaya yatırılacak. İşte 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü Kabine toplantısında görüşülecek konular:

Orta Doğu'da Artan Gerilim: Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesi sonrası Orta Doğu'da tırmanan gerilim ve İran'ın İsrail'e misilleme beklentisi toplantının ana gündem maddelerinden biri olacak. Türkiye'nin bölgedeki ateşi azaltmak için atabileceği diplomatik çabalar değerlendirilecek.

Esir Takası: Geçen hafta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen ABD ve Rusya arasındaki esir takası da gündemde. MİT'in koordinasyonunda gerçekleşen 26 kişilik takasın ardından, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerindeki tansiyonu düşürmek için atacağı diplomatik adımlar konuşulacak.

Terörle Mücadele: Kabinenin değişmeyen başlıklarından biri olan terörle mücadele de gündemde. Geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyonun detayları ve yeni operasyonlara ilişkin adımlar değerlendirilecek.

Ekonomi: Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında süren denetimler ve enflasyonla mücadele konuları da Kabine toplantısında ele alınacak.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameraların karşısına geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.