Bu Hafta TBMM'yi Hangi Konular Bekliyor? İşte TBMM'nin Yeni Hafta Gündemi

Bu Hafta TBMM'yi Hangi Konular Bekliyor? İşte TBMM'nin Yeni Hafta Gündemi
Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nu önemli ve yoğun bir gündem bekliyor. İşte detaylar:

31 Temmuz’a kadar aralıksız çalışacak olan TBMM Genel Kurulu, sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Meclis'te ziyaretçi yasağı devam ediyor, yaşam savunucuları TBMM'ye giremeyecek.

TBMM Genel Kurulu'nun Gündemi

Sokak Hayvanları İçin "Ötanazi" Kanun Teklifi: Bugün, sokak hayvanlarına "ötanazi" yolunu açan kanun teklifinin görüşmelerine TBMM Genel Kurulu'nda başlanması bekleniyor. Bu yasa teklifi, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni kapsıyor.

Ziyaretçi Yasağı Devam Ediyor: 26-29 Temmuz tarihleri arasında TBMM'de ziyaretçi yasağı devam edecek. Yasağın, kanunun komisyon görüşmelerinde yaşanan tartışmaların ardından hayvan hakları savunucuları ve STK'ların olası protestolarını önlemek amacıyla alındığı belirtiliyor. Bu nedenle yaşam savunucuları TBMM'ye giremeyecek.

Ertelenmesi Beklenen Konular: Genel Kurul'da görüşülmesi gereken 9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’nin yeni yasama dönemine ertelenmesi bekleniyor.

Parti ve Komisyon Toplantıları: Meclis'te grubu bulunan partilerin toplantıları ve Meclis araştırma komisyonları bu hafta yapılmayacak. Ancak TBMM Anayasa Komisyonu ile Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Meclis'in yaz tatili süresince çalışmalarına devam edecek.

TBMM Genel Kurulu, 31 Temmuz’a kadar çalışmalarını aralıksız sürdürecek ve yoğun bir gündemle mesaisine devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.