2 milyon TL konut kredisi ödeme tablosu belli oldu! Kamu bankalarında geri ödeme tutarları değişti

2 milyon TL konut kredisi ödeme tablosu belli oldu! Kamu bankalarında geri ödeme tutarları değişti
Türkiye'de milyonların merakla araştırdığı konut kredisi ödeme takvimi belli oldu. İşte kamu bankalarında geri ödeme tutarları ve daha fazlası..

Türkiye'de milyonların merakla araştırdığı konut kredisi ödeme takvimi belli oldu. İşte kamu bankalarında geri ödeme tutarları ve daha fazlası.. Konut kredisinde en uygun faiz oranını sağlamaya çalışan bankalar arasında yer alan Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nda hesaplamalar da yapıldı.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ

Bankanın sunduğu güncel faiz oranı %3,49 olarak belirlenmiştir. Bu oran, 2.000.000 TL tutarında ve 120 ay vadeli bir kredi için geçerlidir. Aylık taksit tutarı 70.956,61 TL olup, yıllık maliyet oranı %51,508 olarak hesaplanmıştır.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ

Bankanın sunduğu güncel faiz oranı %3,30 olarak belirlenmiştir. 2.000.000 TL tutarındaki ve 120 ay vadeli bir kredi için aylık taksit tutarı 67.369,06 TL olup, yıllık maliyet oranı %48,2931 olarak hesaplanmıştır. Toplam ödenecek tutar ise 8.084.284,02 TL'dir.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'de rasyonel ekonomi politikalarının dönüşleri alınmaya başlarken yıl sonuna doğru da olması muhtemel faiz indirimleri sonrasında ise piyasalarda da rahatlama bekleniyor. Yıl sonuna kadar gidecek süreçte ise ilk etapta faizlerin düşmesi beklenmiyor.

Devlet tarafından bu süreçte yeni TOKİ sosyal konut projelerinin de gelebileceği gündemde.

Kamubiz.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.