Polislere 3600 ek gösterge ve fazla çalışma ücreti verilmesi TBMM gündeminde

Polislere 3600 ek gösterge ve fazla çalışma ücreti verilmesi TBMM gündeminde
Polislere 3600 ek gösterge ve fazla çalışma ücreti verilmesi TBMM'de dile getirildi.

Polisler fazla çalışmada mesai ücreti de alamıyorlar

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) – Türk polis teşkilatı, 10 Nisanda 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. Onun öncesinde ben yeri gelmişken polislerimizin bazı sıkıntılarından sizlere bahsetmek istiyorum. Yaşadığımız salgının yanında işini canla başla yapanların arasında sağlık çalışanlarımızla birlikte en çok yorulanların başında polisler geliyor, bu sokağa çıkma yasaklarından tutun denetimlere kadar polisler ciddi mesai harcıyorlar. Bugüne kadar ne yazık ki polislerimizin içinde binin üzerinde Covid-19 nedeniyle kaybettikleri meslektaşları oldu. Bu süreç başladığından bu yana ne yazık ki birçok polis sabah saat sekizden, gece bire kadar mesai yapıyor yani on altı, on yedi saat mesai yapıyor bu arkadaşlar. Özellikle büyükşehirlerimizde sürekli mesaiye çağrılıyorlar ama buna rağmen mesai ücreti de almıyorlar, mesai ücretsiz, bunun ismi Anayasa’da yasak.

 Bu Anayasa’da da yasak bir eylem. Bunun ismi “angarya”. Angarya, Türk Anayasası’na göre yasaktır ama polisler mesai ücreti verilmeden çalıştırılmaya devam ediliyor. Konuştuğumuz birçok polis kardeşimiz, bizim de İYİ Parti olarak birçok kez gündeme getirdiğimiz ve getirmeye de devam edeceğimiz “3600 ek gösterge hakkını artık geçtik, insan gibi çalışmak istiyoruz. Yani, sekiz saat, on iki saat -neyse- mesai; on altı, on yedi saat çalışıyoruz.” diyorlar.

3600 ek gösterge

CHP GRUBU ADINA UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) – Değerli arkadaşlarım, özellikle, polis teşkilatından söz edip de 3600 ek göstergeden söz etmemek olmaz. Her seçim dönemi yaklaşıldığı zaman polis teşkilatına bu şekilde bir umut verip daha sonra da 3600 konusunda düzenleme yapmayanları da milletimize şikâyet ediyorum değerli arkadaşlarım.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum