SSK ve BAĞ-KUR Emekli Zammı Beklentisi Değişti! Emeklilere Yüzde 13,5 Zam İhtimali

SSK ve BAĞ-KUR Emekli Zammı Beklentisi Değişti! Emeklilere Yüzde 13,5 Zam İhtimali
Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi, 2025 yılı için yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Ocak ayı zam tahminleri güncellenirken, emeklilerin alacağı zam oranı netleşmeye başladı. Peki, 2025'te emekliler ne kadar zam alacak? İşte yeni tahminler...

Emekliler her yıl iki kez enflasyona bağlı zam alıyor. Temmuz ayında yüzde 3,32, Ağustos ayında ise yüzde 2,47 olarak açıklanan enflasyon oranlarıyla birlikte, emekliler şimdiden yüzde 5,79 zammı cebine koymuş durumda. Ancak Orta Vadeli Program'da (OVP) yıl sonu enflasyon tahmininin güncellenmesiyle 2025 yılı emekli zam tahminleri de değişti.

2025 Yılında Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

OVP'ye göre, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 33'ten yüzde 41,5'e yükseldi. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, 2024 yılının ikinci yarısında enflasyon artışı yüzde 13,5 olacak.

Eğer ek bir zam yapılmazsa, 2025 yılında emeklilere yüzde 13,5 oranında zam yapılması bekleniyor. Ancak, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verileri kesinleştiğinde nihai zam oranı netlik kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum