Eğitim Bir-Sen'in, şube müdürleri çalıştayı bitti!
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarını bir bütün olarak gördüklerini ifade ederek, “Kamu görevlilerine ilişkin sorunları toplu sözleşme masasına taşırken, çözüm önerirken sağlıklı çözüm önerme konusunda spesifik çalışmalar yapıyoruz. Şube müdürlerinin sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı da bu minvalde bir çalışmadır. Niyetimiz, amacımız, eğitim çalışanlarını öğretmen, şube müdürü, hizmetli, memur, şoför, akademisyen, idari personel gibi ayrıştırmak değildir. Sorunlarınız bizim için kıymetlidir. Toplu Sözleşme Masası’na, Kurum İdari Kurulu’na, Kamu Personeli Danışma Kurulu’na, daha rafine edilmiş, sadeleştirilmiş başlıkları ve çözüm önerilerini taşırız” dedi.
WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu ‘Şube Müdürlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ Çalıştayı EBS Otel’de yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Muammer Karaman, Atilla Olçum, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale, Av. Ömer Raylaz, millî eğitim ve üniversite şube müdürlerinin katıldığı çalıştayın açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak, iki yılda bir eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri şûrası gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sorunların doğru ve yerinde teşhisinin, makul ve mümkün çözüm önerileri geliştirilmesinin anahtarı olduğunu düşünüyoruz. Şube müdürlerinin eğitim ve yükseköğretim yönetiminde üstlendikleri kilit görevlerin, kurumsal politikaların hayata geçirilmesindeki rollerinin, üstlendikleri yükün farkındayız. Ancak bu sorumluluk ve yükümlülüklerine nazaran hak ettikleri özlük haklarına kavuşamadıklarını da görüyoruz. Buna ilaveten, şube müdürlüğü kadrolarına atanmadan evvelki kadrolarından doğan kazanılmış haklarının yok sayılması da rahatsızlığa neden olmakta, ayrı bir sorun olarak varlığını sürdürmekte, huzursuzluğu bir kat daha artırmaktadır. Şube müdürlerinin statüleri, görevleri, sorumlulukları ve yüklendikleri işlerle orantılı özlük haklarının tesisi konusunda atılması zaruri görünen adımlara zemin hazırlamak üzere bu çalıştayın bir milat olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Kamu görevlilerinin sorunlarına bigâne kalmadıklarını vurgulayan Yalçın, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyarak toplamda 802 kazanım elde ettiklerini söyledi.
“Sorunlarımız az değil, bilakis fazla” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü kamu geniş bir alan. 4 milyon memurun ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin sorunlarına çözüm aradığımız bir masadır toplu sözleşme masası. Bizim işimiz de zaten burada konuşulanları toplamak, tasnif etmek, çözüm önerisi olarak sunulacak biçimde bunları toplu sözleşme masasına götürmek, emek verip ter akıtarak bir kazanıma dönüştürmek, bir sorunu daha çözmektir.”
Birçok konuyu toplu sözleşmede kazanıma dönüştürdüklerini, Kurum İdari Kurulu toplantılarında tıkanan sorunların önünü açtıklarını, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda bazı önemli başlıklara farklı bakış açıları getirdiklerini kaydeden Yalçın, “Biz istişare mekanizmalarını önemsiyoruz. Ancak haklı ve yerinde taleplerimiz bütçe dinamikleri gerekçe gösterilerek görmezden geliniyor, karşılıksız bırakılıyor. Sorunların çözümüne ve karşılanması mümkün olan taleplere duyarsız kalınması parasal maliyeti azaltabilir ama sosyal maliyeti artırdığı unutulmamalıdır. Bu açıdan biz iddiamızdan, gayretimizden vazgeçmiş değiliz. Şube müdürlüğü kadrosu sadece eğitim, öğretim ve bilim hizmet koluna özel bir alan değil, ancak biz buradan elde edeceğimiz kazanımların kamu personelinin geneline yansıyacağına inanıyoruz. Bu amaçla, bir yol haritası oluşturmak için bugün burada bir araya geldik. Çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyor” diye konuştu.