Halk Eğitim Merkezleri'nde Görevli Ücretli Usta Öğreticilere Kadro Önergesi TBMM'de

Halk Eğitim Merkezleri'nde Görevli Ücretli Usta Öğreticilere Kadro Önergesi TBMM'de
Ücretli Usta Öğretici statüsünde görev yapan personelin kadroya alınması yönünde bir çalışmanız var mıdır? Mevcut halk eğitim merkezleri ve personeli ile bu kurumlarda çalışan ücretli usta öğreticilerin mali haklarına ilişkin soru önergesi 6 Şubat 2020'de TBMM'ye sunuldu.

Ücretli Usta Öğretici olarak görev yapan personelin özlük hakları ve ücretlerinde iyileştirme yapılmasın yönelik bir çalışmanız var mıdır? Ücretli Usta Öğretici statüsünde görev yapan personelin kadroya alınması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen soruların, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 30.01.2020 
Av. Burak ERBAY /Muğla Milletvekili 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek amacıyla kurslar ile eğitici faaliyetlerin düzenlendiği kurumlardır. Buralarda görev yapan ve Ücretli Usta Öğretici statüsünde bulunan öğreticiler Halk Eğitim Merkezleri'nde görev yapan öğretmenler ile aynı işi yapmaktadır. Öğretmenler ile ücretli usta öğretici arasında görev tanımı ve yapılan iş açısından hiçbir fark olmamasına rağmen, özlük hakları ve ders ücretleri açısından önemli farklar mevcuttur. Aynı görevde çalışan Kadrolu Usta Öğreticiler 657 sayılı kanunun tanıdığı tüm haklardan yararlanırken, iş güvencesiz ve kadrosuz olarak çalışan Usta Öğreticilerin hiçbir hakka sahip olmaması, eşitsizliğe neden olmakta ve çalışma barışını bozmaktadır. Bu konuyla ilgili aşağıdaki sorulara cevap verilmesini arz 
ederim. 

1) Ülke genelinde kaç tane Hak Eğitim Merkezi bulunmaktadır? 

2) Bu Merkezlerde kaç tane kadrolu ve kaç tane ücretli usta öğretici görev yapmaktadır? 

3) Bu kişilerin branşlarına göre dağılımı nedir? 

4) Bu kişilerin eğitim durumuna göre dağılımı nedir? 

5) Bu kişilerin çalışma süreleri beşer yıllık aralıklarla sınıflandırıldığında personelin çalışma yıl dağılımı nasıldır? 

6) En son hangi tarihte kadrolu usta öğretici alımı yapılmıştır? 

7) Ücretli Usta Öğretici olarak görev yapan personelin özlük hakları ve ücretlerinde iyileştirme yapılmasın yönelik bir çalışmanız var mıdır? 

8) Ücretli Usta Öğretici statüsünde görev yapan personelin kadroya alınması yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum