Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenlik kadrolu olmalıdır!

Eğitim-Bir-Sen: Öğretmenlik kadrolu olmalıdır!
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, “Ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenlik ayıbına, aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi talebimizi buradan bir defa daha tekrarlıyorum. İş güvencesi için, eşit işe eşit ücret için, çalışma barışı için, emekte performans, hizmette yüksek kalite için bütün eğitim çalışanları

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, sözleşmeli, ücretli gibi uygulamalara son verilmesinin, iç ve iş huzuru, aile bütünlüğü ve eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için gerekli olduğunu ifade ederek, “Ucuz işçilikten farksız ücretli öğretmenlik ayıbına, aileleri bölen, öğretmenin zihnini ailevi sorunlarla meşgul eden, aynı işi yapanlar arasında sosyal hiyerarşi üreten, hak ve ücretlerde haksızlıklara fırsat veren sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi talebimizi buradan bir defa daha tekrarlıyorum. İş güvencesi için, eşit işe eşit ücret için, çalışma barışı için, emekte performans, hizmette yüksek kalite için bütün eğitim çalışanları kadrolu istihdamda birleştirilmeli, adaletsizliklere son verilmelidir” dedi.

Hasan Yalçın Yayla, Diyarbakır 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı’na katılarak, eğitim gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kalkınmada öncelikli yerlerin en büyük sorununun öğretmen açığı olduğunu kaydeden Yayla, “Yıllardır bu soruna dikkat çekiyoruz. Ucuz ve güvencesiz istihdama, emek sömürüsüne ‘hayır’ diyoruz. Eğitim çalışanlarının kalkınmada öncelikli yörelerde uzun süre kalmalarını sağlayacak uygulamalara, teşviklere ihtiyaç olduğunu haykırıyoruz. Sözleşmeli, ücretli gibi istihdam türleri kaldırılmalıdır, diyoruz. Öğretmenliğin, ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu kariyer mesleği olmasını istiyor ve bunun için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

İnsan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı uygulamalar istemiyoruz

Anayasal ve yasal hakları kısıtlanmış, aile bütünlüğü bozulmuş sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve sözleşmeli istihdamdan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulunan Yayla, yüz binlerce öğretmen adayı atanmayı beklerken, öğretmen açığının, ucuz iş gücü olarak görülen, ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını, ücretli öğretmenliğin insan haklarına ve çalışma ahlakına aykırı bir uygulama olduğunu söyledi.

Çözümün yolu teşviki yöntemlerden geçmektedir

Kamuda her zaman kadrolu istihdamı savunduklarını vurgulayan Yayla, öğretmen açığının ancak teşvik sistemiyle kapatılabileceğini dile getirdi. Yayla, istihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sisteminin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini belirten belirterek, şöyle devam etti: “İstihdamda güçlük çekilen yerlerde kadro istikrarının yolu teşviki yöntemlerden geçmektedir. Biz, yıllardır, öğretmenlere zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapmaları hâlinde, illerin mahrumiyet durumlarına göre ilave özel hizmet tazminatı ödenmesini öneriyoruz. Yerinden ve işinden memnun öğretmenler demek, istihdamda güçlük çekilen yerlerde eğitimde kalitenin ve başarının artması demektir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum