CHP, Öğretmenlik Meslek Kanununun iptali için ek dilekçe verdi. Peki bundan sonra neler olabilir?
Millet İttifakı'nın eğitim politikalarından sorumlu temsilcileri ve eğitim sendikaları temsilcileri bugün (12 Kasım), Ankara Gölbaşı'nda bir araya gelerek Anayasa Mahkemesi tarafından esastan görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 19 Kasım'da yapılacak Uzman Öğretmenlik Sınavı'na dair görüş alışverişinde bulundu.
İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay, Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı çıkan eğitim emekçilerinin ilk günden beri tek bir talepleri olduğunu belirterek, “Öğretmenler bize onurlu bir yaşam sağlayacak özlük haklarımızı verin diyor. Bundan farklı bir talep yok” dedi. Atabay, öğretmenlerin iyi bir meslek içi eğitim olduğunda zaten koşa koşa gideceklerini vurguladı.
“ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇİN AYM'YE EK DİLEKÇE İLE BAŞVURDUK”
KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
CHP İstanbul Milletvekili, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da AYM'ye sundukları ek dilekçeye dair şu bilgileri verdi:
* “Dün itibariyle AYM'ye ek dilekçe verdik, bu istisnai bir durumdur, nasıl ki AYM'nin ilgilileri dinlemesi çok istisnai bir durumsa, bunu yeni bir olgu olarak kabul ettik. Biz de iptalini talep ettiğimiz maddelerden ayrı olarak özellikle yürürlüğün durdurulması kararının verilmesinin ne kadar meşru, haklı, gerekli bir istek olduğunu ve bunun ne denli ivedi bir karar süreci olması gerektiğini beyan eden bir ek başvuru ile AYM'nin bu süreci hızlandırmasının aciliyetini beyan ettik.”
ANAYASA MAHKEMESİ SENDİKALARI DİNLEME KARARI ALMIŞTI
Anayasa Mahkemesi 10 Kasım'daki toplantısında, Öğretmen Meslek Kanununun iptaline yönelik başvuru öncesinde MEB temsilcileri ile eğitm hizmet kolunda örgütlü en çok üyeye sahip 3 sendikanın temsilcilerini sözlü olarak dinleme kararı almıştı.
AYM'NİN İKİNCİ GÖRÜŞMESİ İKİ AYI BULABİLİR
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Anayasa Mahkemesinin sendikaları sözlü olarak dinledikten sonra karar verme sürecinin 2 ayı bulabileceğini belirtti.
KARİYER ÖĞRETMENLİK SINAVI 19 KASIM'DA
Anayasa Mahkemesindeki süreç devam ederken, kariyer öğretmenlik sınavının 19 Kasımda yapılmasına yönelik bir iptal kararı alınmadı. MEB, sınavın 19 Kasım'da yapılmasını öngörüyor.
CHP'NİN EK BAŞVURUSU BİR ANLAM İFADE EDER Mİ?
DEĞERLENDİRME: Şunu söylemek istiyoruz. CHP'nin Öğretmenlik Meslek Kanununun iptali ve yürürlüğünün durdurulması için ek dilekçe vermesi bir anlam ifade etmiyor. Yüksek Mahkemesinin, Kasım ayındaki toplanma tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak toplantı tarihleri açılansa dahi, her toplantısına gündemli olarak giren mahkemenin ek dilekçe gibi bir dilekçeyi işleme alarak karar vermesi şeklinde bir usulü bulunmuyor.
Gazetememur.com
WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ