'ŞUBAT 28 GÜN - MART 31 GÜN' KADRO ALAN İŞÇİLER MAAŞINI HER AY/GÜN SAYISINA GÖRE Mİ ALACAK?

ŞUBAT ayı 28 gün çekerken MART ayı ise 31 gün çekiyor. Bu sırada işçi ücretleri 1 gün fazla veya eksik mi ödenecektir? Kadro alan işçiler öncelikle işverenle yaptıkları iş sözleşmesindeki yazan maddelere dikkat etmesi okuması ve bilmesi gereklidir. Çünkü kadro alan işçinin ücret hesabının nasıl yapıldığı iş sözleşmelerinde belirlenmiştir.

GÜNLÜK MAAŞ OLARAK BELİRLENMİŞ İSE?
İş sözleşmeleri isçiye gün üzerinden maaş ödeneceğini hüküm altına almış ise işçiye ödenecek aylık maaş gün sayısına göre belirlenecektir.

Bu durumda Şubat ayında işçiler 28 gün üzerinden maaş alacaklardır.

Kadroya geçen taseron işçiler maaşlarını çalıştıkları ay sonunda aldıkları için bu ay yatan maaşları şayet sözleşmeleri gün üzerinden ise bir kaç gün eksik olacaktır.

AYLIK MAAŞ OLARAK BELİRLENMİŞ İSE? Kadro alan 4/D'li sürekli işçiler veya belediye şirketlerine geçen işçilerin iş sözleşmelerinde ücret aylık maaş şeklinde belirlenmiş ve imzalanmış ise bu durumda 1 ayın kaç gün çektiğinin bir önemi olmaksızın maaş her ay eşit miktarda yatacaktır.

İMZALANAN İŞ SÖZLEŞMEYE BAKILMALI! Kadro alan personel öncelikle çalıştıkları kurumları ile imzaladıklari iş sözleşmelerinde ücretlerin nasıl yazıldığı konusuna bakmaları gerekmetedir.

GÜNLÜK OLARAK BELİRLENMİŞ İSE?
İş sözleşmesi ücreti günlük olarak belirlenmiş ise gün hesabını yapacak ve maaşlar degişiKlik görebilecektir.

AYLIK OLARAK BELİRLENMİŞ İSE?
İşçinin ücreti aylık olarak belirlenmiş ise 1 ayın kaç gün çektiğinden bağımsız ücretler aylık olarak eşit yaptırılacaktır. Saygılarımla 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazar Yazıları Haberleri